vineri, 18 noiembrie 2016

Zalăul este prezent cu un stand propriu la Târgul de Turism al României

În perioada 17-20 noiembrie 2016 se desfășoară la București, ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment de profil din România. Ajuns la cea de a XXXVI-a ediție, TTR este locul unde, companii turistice din tară și străinătate, hotelieri, tour-operatori sau transportatori - practic toți cei care au tangență cu industria turistică - pot interacționa. La acestă ediție sunt, conform datelor de pe site-ul oficial al târgului peste 200 de expozanți din România, Marea Britanie, Bulgaria, Ungaria, Israel, Palestina, India, Italia, Austria, Germania, Macedonia, Grecia și Federația Rusă. Printre expozanții din țară, trebuie semnalat prezența unor consilii județene sau a unor orașe. Municipiul Zalău este prezent la TTR grație unei colaborări între Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău (CNIPT Zalău) și Casa Municipală de Cultură Zalău.




Prezența  Zalăului la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României este salutară. Cred că orașul are nevoie de o promovare intensă, atât în țară cât și în străinătate. Iar un târg de turism este poate cea mai bună modalitate de a arăta potențialilor turiști ce are orașul și împrejurimile mai interesant din punct de vedere turistic. Și cred că are ce arăta. Sunt câteva elemente ce țin de istoria locală, ce ar trebui să facă din Zalău o atracție turistică. Iar dacă extindem aria fie și cu 30-40 de kilometri, dăm de obiective turistice de prim rang.

Am fost curios să aflu cum se prezintă municipiul Zalău la acest târg. Am cerut informații celor îndreptățiți să le ofere și, le-am primit destul de repede, așa cum este normal. Apreciez proptitudinea și profesionalismul celor de la CNIPT Zalău, care prin doamna director Bianca Pop mi-a oferit informațiile necesare. Mulțumesc de asemenea pentru permisiunea de a ilustra acest material cu fotografii realizate la târg de către reprezentanții CNIPT Zalău. 

”Suntem prezenți cu un stand de 8 mp în pavilionul C3 alături de importanți actori în domeniul turismului: ANT, ANAT, județul Maramureș, Târgu Neamț, Salvamont, Satu Mare, Ținutul Secuiesc, Târgoviște etc. la Standul nostru oferim vizitatorilor materiale de promovare ale obiectivelor turistice din municipiul Zalău și județul Sălaj, realizate de CNIPT Zalău.” - a declarat pentru blogul Foto-Travel doamna director Bianca Pop.






Cunosc o parte din materialele de promovare cu care Zalăul s-a prezentat la târg. Este vorba despre broșura ”Zalău - poarta de intrare spre Transilvania”, despre seria de cărți poștale cu Zalăul de Altădată sau despre harta turistică a municipiului Zalău. Sunt materiale clasice de promovare, însă utile mai ales la un târg de profil, acolo unde vizitatorii vor să ia cu ei acasă ceva din specificul locului al cărui stand l-a vizitat. 

Inedite și de bun augur sunt pergamentele cu povești zălăuane. În sfârșit cineva a înțeles că Zalăul este un oraș multicultural, iar o promovare turistică eficientă trebuie să țină cont și de acest aspect. Cu atât mai mult cu cât chiar avem cu ce ne lăuda: povestea florilor de pe tavanul sălii de bal a Clădirii Transilvania, povestea fetei din a cărei lacrimi s-a format Valea Miții, Fântâna cu îngerași - loc de poveste pentru tineri, povestea negustorului evreu ce locuia în clădirea Muzeului de Artă ”Ioan Sima”, povestea popasului la Zalău a regelui Carol al XII-lea al Suediei, onomastica poetului Ady Endre etc. 


Și pentru ca impresia asupra vizitatorilor să fie și mai puternică, pe parcursul celor patru zile de târg, vor fi prezente patru perechi de dansatori din Ansamblul de Tineret ”Columna”: Florin Pop, Ionuț Tătar, Sebastian Micle, George Dârjan, Diana Pastor, Adelina Druhora, Raluca Ilea și Adela Bora. Ei vor încânta prin dansuri și port tradițional sălăjean pe cei prezenți la Romexpo. 





Și cum o destinație turistică se promovează și prin atracțiile turistice cu care se învecinează, la standul municipiului Zalău sunt prezente materiale de promovare ale Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord și ale CNIPT Șimleu Silvaniei, ale Grdădinii Botanice ”Vasile Fati” din Jibou, ale Centrului de Informare Turistică Pericei. Toate acestea, alături de miniexpozițiile cu produse specific local ale diverșilor producători: ”Sănătate Dulce” - miere de albine, ”Coșul cu Lavandă” - produse pe bază de lavandă, ceramica de Zalău a olarului Csibi Csaba respectiv ”Magic Princess” - săpunuri naturale.  

Referitor la prezența Zalăului la acest târg, domna Bianca Pop - directorul CNIPT Zalău a declarat: ”Participarea la târguri de turism crește vizibilitatea unei regiuni ca destinație turistică, ceea ce ne dorim să se întâmple și cu Municipiul Zalău și județul Sălaj. Este imperativ a atrage un număr cât mai mare de turiști în regiune și a-i convinge, prin materiale de promovare, servicii turistice de calitate, pachete turistice locale, trasee turistice cu plecare din Zalău, organizarea mai multor evenimente locale, să rămână mai multe zile în Municipiul Zalău.”




Municipiul Zalău este reprezentat la acest târg prin directorul CNIPT Zalău, doamna Bianca Pop care ste responsabilă de acest proiect, prin directorul Casei Municipale de Cultură Zalău, doamna Gabriela Hosu care a avut o contribuție semnificativă privind amenajarea standului precum și prin domnul Marin Hosu - coregraful Ansamblului de Tineret ”Columna”.

Cei care vizitează Târgul de Turism al României de la Romexpo, pot găsi standul Municipiului Zalău în pavilionul C3. Târgul este deschis până duminică 20 noiembrie 2016. Un bilet de intrare costă 10 lei, iar acesta poate fi procurat și online.

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu