marți, 5 decembrie 2023

FIAT LUX! Moș Nicolae vine la copiii cu minți

 În ajun de Moș Nicolae, sărbătoare ce dă startul mult așteptatelor sărbători de iarnă, noi, elevii și profesorii din cadrul Proiectului Tehnic "Roberto Rocca", adresat elevilor claselor a XI-a de la profilul tehnic, implementat de Compania TenarisSilcotub, am ținut să împodobim bradul de Crăciun. Și am făcut-o într-un mod inedit, ornamentele le-am confecționat pe baza cunoștințelor teoretice dar și a abilităților practice dobândite în cadrul atelierelor de matematică și fizică.



În cadrul atelierului de matematică, elevii din cele două grupe, coordonați de profesorii Tudor Păușan și Mirel Matyas au confecționat poliedre (dodecaedrul regulat și cub) prin tehnica Origami Modular. Asta după ce am discutat proprietățile geometrice ale modulelor componente. Chiar dacă nu toți elevii au dovedit că au abilități practice, lucrul în echipă ne-a dovedit că împreună suntem mai puternici.



Colegii noștri, profesorii de fizică Mariana Banto și Moisi Florina au completat bradul cu alte ornamente creative, realizate prin respectarea legilor imuabile ale fizicii. Căci nu-i așa, matematica și fizica merg foarte bine împreună. Chiar și pe bradul de Crăciun...





Ce a ieșit? Câte un brad împodobit de către fiecare grupă. Suntem tare mândri pentru reușita noastră. Și, sperăm că Moșul va șterge cu buretele "prostiile" făcute în ultimul timp și va fi generos și de data aceasta. Să-l așteptăm cu încredere, sigur va veni la copiii cuminți! Sau cu minți?

Mulțumim pentru sprijinul logistic doamnelor Codruța Lăpădat și Natalia Ielciu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu