La rubrica de travel, în seria de articole ”Vreau în...” editorii au considerat util să prezinte 20 de imagini spectaculoase din România. Iată ce scriu aceștia în prezentarea galeriei foto: ”România - una dintre țările cele mai misterioase și frumoase din Europa. Spiritul Evului Mediu a pătruns totul: începând de la străzile vechi pietruite și terminând cu pădurile misterioase. Această țară uimește cu frumusețea tăcută a mândrilor Carpați, cu frescele frumoase ale mănăstirilor ortodoxe vechi și cu splendoarea castelelor medievale, în unul dintre care, potrivit legendei a trăit Contele Dracula însuși”.
Trebuie să recunoaștem, sunt cuvinte elogioase la adresa României, chiar dacă ”legenda Contelui Dracula” - de care se pare că nu mai scăpăm - a venit pe filiera vestică. În cuvinte simple, editorii au reușit să surprindă destul de bine chintesența unei prezentări turistice a țării noastre.
Desigur, imaginile sunt cele care dau ”sarea și piperul” acestui material. Imaginile nu sunt neapărat noi, o parte dintre ele au fost prezentate și de către publicația electronică Where Cool Things Happen, despre care am scris un material în noiembrie 2014 (puteți reciti articolul aici). De asemenea, imaginile apar și într-o galerie foto pe site-ul de fotografii Bored Panda sub titlul ”22+ Reasons Why You Should Visit Romania”.
Cele 20 de imagini surprind atât peisaje naturale cum ar fi Cascada Bigăr, Masivul Ceahlău, Munții Bucegi sau parcul Național Retezat dar și imagini din satele românești sau ale impunătoarelor castele Peleș, Bran sau a celui de la Sighișoara.
Cele 20 de fotografii, incluse în cadrul articolului ”Vreau în România”, așa cum sunt descrise și prezentate pe site-ul ADME.ru sunt:
1. Dimineață cu ceață peste satul Biertan (autor Nicu Hoandră)
2. Cascada Bigăr (autor Sebastian Puraci)
3. Masivul muntos Ceahlău (autor Lazăr Ovidiu)
4. Castelul Peleș (autor Teodor Ionuț)
5. Câmp de floarea soarelui în România (autor Adrian Borda)
6. Maramureș (autor Cristian Ioan)
7. Castelul Corvinilor (autor Ovidiu Grijulescu)
8. Parcul Național Munții Rodnei (autor Lazăr Ovidiu)
9. Masivul muntos Bucegi (autor Zsolt Kiss)
10. Parcul Național Retezat (autor Janos Gaspar)
11. Masivul muntos Bucegi (autor Dumitru Doru)
12. Seară de primăvară într-un sat românesc (autor Cătălin Caciuc)
13. Șoseaua Transfăgărășan în Transilvania (autor Ben Taylor)
14. castelul Bran, cunoscut mai mult ca și castelui lui Dracula (autor Ivo Deart)
15. Mlaștină în România, acoperită cu mușchi (autor Adrian Borda)
16. Orașul Sighișoara (autor Dan Tivadar)
17. Decebal (autor Luis Salha)
18. Munți din România de vest (autor Stan Cosmin Ovidiu)
19. Drum de munte (autor Ioan Balasanu)
20. Munții Rodnei (autor Zsolt Kiss)
Editorii încheie articolul cu îndemnul: ”dacă doriți să faceți o excursie în trecut, AdMe.ru vă recomandă să vizitați această țară pitorească, fiecare colț respiră de istorie și legende.”
Îi mulţumesc pentru traducerea din limba rusă, doamnei profesoare Bălănean Tatiana de la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu