joi, 5 martie 2015

Alba Iulia are blog de turism

Municipiul Alba-Iulia, este unul dintre cele mai intens promovate oraşe din România. oricine vizitează oraşul, în special cetatea Alba Carolina, va fi plăcut impresionat de ceea ce va găsi aici. S-a investit mult, s-a investit inteligent, astfel că la ora actuală cetatea şi oraşul în general a devenit extrem de vizibil. Iată că cei care se ocupă de promovarea turistică a oraşului, fac un mare pas înainte prin realizarea unui blog de turism - primul de acest gen al unei municipalităţi din ţară.

Şi până acum potenţialii turişti ai "capitalei Unirii" beneficiau de suportul unui site extrem de bine documentat şi ceea ce este poate cel mai important, mereu actualizat. Este vorba despre site-ul oficial de turism al Primăriei Municipiului Alba-Iulia ce poate fi accesat la adresa turism.apulum.ro.




Prin realizarea blogului viziteazaalbaiulia.ro, turiştilor le sunt oferite un plus de informaţii legate de potenţialul turistic al oraşului. Blogul este bine structurat, având o interfaţă prietenoasă. Este intitulat "Blogul Oficial de Turism al Municipiului Alba Iulia" şi are acelaşi element de identitate vizuală ca şi site-ul de care vorbeam: logo-ul turistic al oraşului conţinând într-o manieră stilizată imaginea de stea cu şapte colţuri a cetăţii. 



Din punct de vedere funcţional blogul este bine structurat, încă de pe pagina principală potenţialul turist poate găsi informaţii esenţiale de genul "ce trebuie şă vizităm dacă stăm doar o zi în Alba Iulia", "Cum ajungem în Alba Iulia" sau "Ce să facem un weekend în Alba Iulia"

Conţinutul blogului este structurat pe următoarele categorii: Evenimente - unde să te distrezi, Informaţii turistice - pregăteşte-ţi vizita în Alba Iulia, În ochii altora - ce spun alţii despre Alba Iulia, Investiţii în turism - private şi publice, Ştiri din turism - Turism în Alba Iulia, Ştiaţi că - Curiozităţi şi Contact - contactează-ne. 

Interesantă este rubrica În ochii altora - ce spun alţii despre Alba Iulia care conţine o mulţime de articole despre  ceea ce s-a scris în presa sau pe blogurile turistice din ţară sau străinătate despre realizările oraşului. Este dacă vreţi, un fel de revistă a presei - un mod simplu şi eficient de a arăta cum văd alţii oraşul.

Succesul de care se bucură acum Alba Iulia, este rezultatul unor mari investiţii din fonduri publice sau private în infrastructura de turism. Se poate spune fără a greşi că la ora actuală, Cetatea este printre cele mai frumoase din ţară. Aşa cum se arată într-un material publicat în cadrul rubricii Investiţii în turism - private şi publice "investiţiile în valoare de 150 de milioane de euro, provenite din fonduri europene nerambursabile aplicate pe proiecte din domeniul turismului în ultimii 5 ani au ajutat şi economia locală, creând peste 1500 de locuri de muncă şi scăzând rata şomajului sub 4%".  Iată cheia succesului, fondurile europene pe care toţi le-au avut la îndemână dar de care unii nu au ştiut să profite.

Foarte interesantă este şi rubrica Ştiaţi că - Curiozităţi prin informaţiile inedite puse la dispoziţia celor interesaţi. Căci dincolo de frumuseţea onor obiective turistice - şi din acest punct de vedere Alba Iulia are cu ce se lăuda - este important şi modul în care acestea sunt prezentate. Prin natura lui, omul este o fiinţă curioasă, dornică să descopere locuri şi lucruri inedite. De aceea, micile poveşti din spatele unor obiective sunt foarte importante. 

Ar fi multe de spus despre acest blog, însă cred că cel mai bine ar fi ca fiecare potenţial turist ar trebui să-l răsfoiască. Ar găsi cu siguranţă informaţii utile şi interesante care-i vor face sejurul în "cealaltă capitală" mult mai plăcut. Poate că un singur punct slab are acest blog, acela că toate informaţiile sunt furnizate doar în limba română. probabil că pe viitor, administratorii acestuia vor realiza şi o secţiune în limba engleză. 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...