miercuri, 1 iunie 2022

”Curtea Artiștilor” caută voluntari

Peste o lună se va da startul celei de a 5-a ediții a Festivalului ”Curtea Artiștilor Zalău”. Un festival independent care a reușit să revigoreze artele spectacolului în județul Sălaj, județul fără teatru și fără cinematograf. Un festival care a crescut an de an, pornind de la o ideea a unui visător - l-am numit pe Darius Prodan, și a ajuns, iată la un alt nivel, net superior. Ei bine, dacă publicul mai are de așteptat până în 7 iulie 2022 când se va da startul Festivalului, pentru echipa din jurul lui Darius Prodan nu e timp de pierdut. Sunt în căutare de voluntari care să ajute la desfășurarea în cele mai bune condiții a evenimentelor ce vor avea loc în cadrul Festivalului.

O imagine cât 1000 de cuvinte. Voluntarii sunt sarea și piperul din spatele proiectului Pro Teatru. Credit foto: Adina Nedisan

În aceste zile îl veți întâlni pe Darius Prodan prin liceele din oraș. A fost deja la Colegiul Național ”Silvania”, la Liceul Pedagogic ”Gheorghe Șincai” și la Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian”, unde, cu acordul conduceri școlilor a încercat să le vorbească tinerilor despre nevoia de implicare ca și voluntari în activitățile din cadrul Festivalului ”Curtea Artiștilor”. Urmează să ajungă și în celelalte licee.

Deja, după o primă rundă de întâlniri cu elevii de liceu, Darius Prodan se declară mulțumit: ”Am întâlnit tineri minunați, sătui de online, care așteaptă cu nerăbdare să se implice în organizarea unor activități culturale, dovadă că numărul celor înscriși a crescut cu 50 în primele ore după vizita în licee. Nu pot decât să mă bucur că mult blamata, de unele persoane, noua generație dorește să se implice în activități culturale și de voluntariat”. 

Credit foto: Adina Nedisan

L-am întrebat pe Darius care ar fi beneficiile pentru un tânăr voluntar? De ce să se implice într-un astfel de proiect. Darius Prodan: ”Ca voluntar sunt mai multe beneficii decât task-uri de făcut. Pe lângă faptul că tinerii primesc adeverințe. își dezvoltă anumite skill-uri și au acces la toate evenimentele gratuit. Au ocazia să își petreacă vara și să fie aproape de artiști pe care, de regulă, îi văd doar la televizor.”

Nu există un număr limită de voluntari, așa că tinerii sunt însemnați în continuare să se înscrie. În cadrul Asociației Pro Teatru, voluntarii urmează să fie împărțiți pe departamente și instruiți în funcție de responsabilitățile pe care le aleg.

credit foto: Adina Nedisan

Connect. Disconnect. Reconnect

Ediția din acest an a Festivalului ”Curtea Artiștilor”, ce se va desfășura în perioada 7 iulie - 11 septembrie 2022, va avea trei secțiuni:

  • Connect presupune o serie de evenimente online: podcast, vlog, conferințe online;
  • Disconnesct presupune activitățile artistice ale festivalului, concerte, spectacole de teatru și stand-up comedy;
  • Reconnect este componenta socială a festivalului, care își propune să ofere o dimensiune de resocializare post-pandemică. În cadrul acestei secțiuni vom organiza Board Games Night, Karaoke Nights, dezbateri publice, ateliere, seri de poezie etc.
Și într-un astfel de demers amplu, Darius Prodan va fi ajutat de Laura, George, Ștefania, Iris, Alexandra, Georgiana, Augusta și Iulia. Despre echipă, Darius are numai cuvinte de laudă: ”Sunt niște oameni minunați, care au decis să se alăture acestui proiect și să își pună aptitudinile la bătaie pentru dezvoltarea acestuia. Toți sunt profesioniști în domeniile lor sau studenți.” 

Cei care doresc să se înscrie ca voluntari, pentru această ediție a Festivalului ”Curtea Artiștilor”, o pot face joi, 2 iunie 2022, ora 18.00, la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. este necesară înscrierea în prealabil, prin completarea unui formular ce poate fi accesat la linkul următor

Date de contact:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...