miercuri, 12 octombrie 2022

”Case Călătoare” - un proiect AFCN

În multe comunități locale există în derulare proiecte ce au darul de a contribui la salvarea patrimoniului. Iar casele tradiționale, cunoscute și sub numele de ”casele albastre” datorită culorii în care erau zugrăvite, fac parte din acest patrimoniu. Sunt lăudabile acele proiecte ce-și propun să salveze astfel de case tradiționale. Un astfel de proiect este derulat în Valcău de Jos, acolo unde, duminică 16 octombrie 2022, vor fi inaugurate două case tradiționale, relocate lângă Casa Rusoii


Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația Sinaptica și Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului, invită persoanele interesate la inaugurarea celor două case care fac obiectul proiectului cultural „Case Călătoare”. Casa „Florii a Țuțulaghi” și casa „Vironi Burenoii” au fost mutate și reconstruite prin tehnici arhaice, folosind materiale tradiţionale, identice sau foarte asemănătoare cu cele originale. Evenimentul va avea loc în localitatea Valcău de Jos, strada Principală, numărul 24A, în data de 16 octombrie 2022, ora 13.

Case Călătoare” este un proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, în parteneriat cu Asociația Salvăm Casele Albastre pe Valea Barcăului și Asociația Sinaptica. Proiectul are ca scop salvarea și punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul județului Sălaj.


Mai multe informaţii sunt disponibile pe pagina web a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (www.culturasalaj.ro) și pe pagina de Facebook a proiectului (www.facebook.com/casecalatoare).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...