marți, 28 aprilie 2015

Promovarea orașului Gyula la Cluj-Napoca

Oficiul pentru Turism al Ungariei (Magyar Turizmus Zrt) în parteneriat cu orașul Gyula din Ungaria, organizează în data de 15 mai 2015, la Cluj-Napoca evenimentul ”Orașul Gyula și Băile Cetății se prezintă la Cluj”. Evenimentul își propune să promoveze în țara noastră, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Ungariei. 





Este pentru a doua oară când Oficiul de Turism al Ungariei organizează la Cluj-Napoca, în Sala Ballroom a Hotelului CITY PLAZA **** (str. Sindicatelor 9-11) un astfel de eveniment. Anteriorul eveniment a avut loc în data de 5 iunie 2014 și a fost axat pe promovarea ca destinației turistică a orașului Nyiregyháza. Am avut onoarea de a participa la acel eveniment, pe care l-am considerat a fi unul foarte reușit. 

De data aceasta, organizatorii promit un eveniment cel puțin de aceeași calitate. Sunt toate premisele să fie așa, atât locul de desfășurare cât și reprezentanții turismului din țara vecină care vor susține prezentările fiind o garanție în acest sens. 

Conform informațiilor primite de la doamna Soós Júlia, director al Oficiului de Turism al Ungariei - România, la eveniment vor fi prezenți: Katona Ilona - director Magyar Turizmus Zrt, Direcția Regională de Marketing Câmpia Maghiară, Keszeli Hajnalka - director vânzări și marketing la Băile Cetății din Gyula (Gyulai Várfürdő), Komoróczki Aliz - director Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft., Kun Bernadett - director vânzări Hunguest Hotel Erkel Gyula. După prezentarea din punct de vedere turistic a orașului Gyula, va fi organizat un infotrip în perioada 15-17 mai 2015 la Gyula. 

Gyula este unul dintre cele mai frumoase orașe din Ungaria. Situat la doar câțiva zeci de kilometri de granița cu România, este considerat a fi ”capitala românilor din Ungaria” datorită importantei comunități de români de aici. Un material despre experiența mea printre românii din Gyula, poate ci citit aici. Cine ajunge aici va descoperi cu plăcere un orășel extrem de curat, cu multă verdeață, cu obiective turistice importante cum ar fi: cetatea Gyula - din secolul XV, singura cetate de câmpie construită din cărămidă din centrul Europei; catedrala Ortodoxă Sân Nicoară datând din 1867; cofetăria de 100 de ani - care păstrează farmecul unei cafenele din secolul XIX; Casa Ladics - un muzeu inedit care conservă foarte bine o casă a unei familii burgheze din secolul XIX. 





Însă înainte de toate, Gyula este considerat a fi ”bastionul sănătății” datorită celor mai populare băi termale din Ungaria. Apa termală de 72 grade Celsius ce ajunge la suprafață de la adâncimea de 2005 metri are efecte curative deosebite. 



De numele orașului Gyula se leagă nume ca Moise Nicoară (1784-1861) - jurist și scriitor român, George Pomuț (1818-1882) - general și diplomat american de origine română, Ferenc Erkel (1810-1893) - compozitor maghiar, fondatorul Operei Naționale Maghiare sau Albrecht Dürer cel Bătrân (1427-1502)- meșter aurar, tatăl artistului Albrecht Dürer. 




Așadar, cei interesați să descopere orașul Gyula sunt așteptați vineri 15 mai 2015, cu începere de la ora 9,30, la evenimentul de prezentare a orașului și a Băilor Cetății. Pentru informații suplimentare, puteți contacta Oficiul de Turism al Ungariei - România, la telefon: 0744.555.433. 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...