miercuri, 8 iunie 2016

A fost desemnat câștigătorul Concursului de Grafici reprezentative pentru Sălaj

Semnalam în urmă cu două săptămâni inițiativa celor de la Colțul Românesc de a derula un concurs prin care să fie desemnat cel mai reprezentativ logo pentru județul Sălaj Concursul Colțul Românesc - SUVENIR de Sălaj s-a dorit a fi un concurs de creație ce urmărea realizarea unor elemente grafice care să pună în valoare personajele și locurile de poveste ale Sălajului. Acestea urmează să fie folosite ca punct de reper în realizarea unor designuri grafice pentru un kit inedit cu suveniruri de Sălaj. Concursul a ajuns iată la final, juriul desemnând câștigătorul.




Conform unui comunicat primit din partea organizatorilor, juriul format din Szabo Attila - șef secție la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Mălina Mureșan - șef de catedră Arte Plastice la Liceul de Artă Ioan Sima Zalău, Raluca Cirți - artist local și profesor de desen, Laura Chirilă - manager ADI Sălaj Plus, Oana S. Tegzes - ESTUDIO Atelier de Studii.

În concurs au fost înscrise 61 de lucrări, care au reprezentat mai multe elemente specifice județului: biserici d elemn, pasărea de pe ceramica de Zalău, personaje din Grădina Zmeilor, monumente specifice, motive legate de pălincă, arhitectură sau port popular local. Majoritatea concurenților au fost copii și tineri din comunitățile sălăjene.

Cele patru lucrări ce au stat în atenția juriului. Sursa foto: www.coltulromanesc.ro
În atenția juriului s-au aflat 4 lucrări semnate de Ioana Barbor, Criste Eduard, Timea baboș și Diana Ilie. Lucrarea câștigătoare a fost desemnată până la urmă cea semnată de Diana Ilie, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Silvania Zalău. Aceasta prezintă unul dintre elementele de reper ale Sălajului, Porta Praetoria de la Porolissum, văzută prin deschizătura unei veste tradiționale românești. Lucrarea va fi premiată cu 500 de lei și se va regăsi în diverse forme în kitul de suveniruri pregătit de Colțul Românesc. 

Lucrarea desemnată câștigătoare, semnată Diana Ilie. Sursa foto: www.coltulromanesc.ro
Așa cum au anunțat organizatorii încă de la început, vor mai fi premii acordate în urma unui concurs online. În acest sens au fost selectate 25 de lucrări ce se regăsesc într-un album online pe pagina de facebook Colțul Românesc. 

Albumul poate fi vizualizat aici iar votul publicului constând în like-uri și comentarii poate fi acordat până pe 1 iulie 2016.

Colțul Românesc - SUVENIR de Sălaj este un proiect al Fundației AGAPIS, finanțat de Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj. parteneri: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus, Muzeul Județean de istorie și Artă Zalău, Muzeul de Pânze și Povești, coltulromanesc.ro, Mândra Chis - atelier șezătoare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...