marți, 11 ianuarie 2022

Viața este Viață. Eseu fotografic.

Ce este viața? Uneori e atât de simplu de spus, alteori e atât de complicat... Pornind de la această întrebare, am dezvoltat proiectul fotografic ”Viața este Viață”, îndrăznind să dau 20 de definiții ale vieții. Sunt definiții simple, ușor de reținut. Iar pentru fiecare definiție am folosit câte o fotografie. Sunt cuvinte și fotografii, de fapt este un eseu fotografic.


Expoziția cuprinzând cele 20 de fotografii - definiții ale vieții, va fi vernisată miercuri, 12 ianuarie 2022, la Casa Corpului Didactic Sălaj. Am ales această locație pentru că sunt profesor în primul rând și pentru că cred sincer că profesorul este și un om de cultură. Dedic expoziția Zilei Artei Fotografice în România (11 ianuarie).

Eseul fotografic ”Viața este Viață” a fost provocarea cursului de artă fotografică pe care l-am absolvit în 2019 la Oradea, având ca lector pe doamna Adela Lia Rusu, renumit artist fotograf cu numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de profil. Atunci mi-am imaginat Viața ca fiind o succesiune de 10 cadre, urmând linia pe care o știm cu toții, de la naștere, trecând prin copilărie și prin educație (formală și informală) la maturitate, bătrânețe și moarte... Căci, nu-i așa, ne naștem pentru a muri cândva.

După aproape doi ani de pandemie am învățat să prețuim mai mult viața. Așa că merită să-i dedic un amplu eseu fotografic, dând nu mai puțin de de de definiții ale vieții. Desigur, cum o fotografie spune mai mult decât 1000 de cuvinte, am ilustrat Viața prin 20 de fotografii - definiții.





















Vernisajul expoziției ”Viața este Viață. Eseu fotografic” a avut loc la Casa Corpului Didactic Sălaj, miercuri 12 ianuarie 2022. Au fost prezenți la vernisaj domnul inspector școlar general, prof.dr. Vasile Bulgărean, domnii inspectori școlari generali adjuncți Faluveghi Ervin și Cosmin Porcar, domnul director al C.C.D. Sălaj, prof. Gheorghe Bancea, dar și inspectori școlari și elevii clasei a XI-a A de la Colegiul Național ”Silvania” Zalău.



Am fost onorat cu prezența domnului Daniel Mureșan, directorul cotidianului ”Magazin Sălăjean” dar și a domnului Adrian Lungu, reporter Radio România Actualități. De altfel, evenimentul s-a bucurat de popularizare în paginile ziarului ”Magazin Sălăjean”, iar despre expoziție s-a auzit și pe undele Radio România Actualități, în emisiunea ”Obiectiv România”






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...