sâmbătă, 5 aprilie 2014

Cheile Turzii - filmări aeriene

Prietenii și colaboratorii noștri de la Ghid Video Turistic și Filmări Aeriene, surprind din nou prin postarea unui filmuleț spectaculos realizat la Cheile Turzii. Obiectiv turistic important, situat în munții Trascăului, la câțiva kilometri de Turda, spectaculoasele Chei ale Turzii se întind pe o lungime de 3,5 kilometri de-a lungul râului Hășdate. 


Cheile Turzii în lumina apusului de soare. Sursa foto: www.filmariaeriene.com



Cheile reprezintă de fapt străpungerea Dealului Sandului (759 metri) de către râul Hășdate ce izvorăște din Munții Gilăului. Accesul dinspre est, prin satul Mihai Viteazul oferă una dintre cele mai spectaculoase imagini. Aici, de pe promontoriu, de unde un drum pietruit coboară înspre chei, se pot realiza cele mai frumoase poze. Dacă reușești să fii în zonă într-o după amiază senină, soarele ce stă să apună dincolo de masivul de piatră îți oferă o imagine deosebit de spectaculoasă. 


Primăvara în Cheile Turzii . Sursa foto: www.filmariaeriene.com
Despre Cheile Turzii s-a scris mult. Însă oricât de bine ar scrie cineva, descrierea nu se poate compara cu realitatea. Trebuie să mergi acolo, în mijlocul naturii sălbatice, să vezi minunea cu ochii tăi. Dacă ești și pasionat de fotografie, atunci sigur vei avea mult de lucru, pentru că fiecare colț de stâncă te va atrage. 

Cu spatele la apus. Sursa foto: www.filmariaeriene.com
Dacă dispui și de o ”jucărie” cum e multicopterul manevrat cu abilitate de Cosmin Giurgiu, atunci spectacolul este total. Ca să vă convingeți vă las să urmăriți filmul realizat în urmă cu câteva zile și postat azi pe pagina de Facebook Filmări Aeriene


Începutul filmului. captură de ecran. Sursa: 


Filmul cu o durată de aproape 3 minute, impresionează prin spectaculozitatea imaginilor aeriene, dar mai ales prin coloana sonoră ce a reușit să surprindă sunetele naturii. Mie personal mi-a plăcut foarte mult ”joaca” de-a v-ați-ascunselea cu Soarele ce stătea să apună. 

Cheile Turzii vara. Sursa foto: www.ghidvideoturistic.com

Cheile Turzii iarna. Sursa foto: www.ghidvideoturistic.com


Cosmin Giurgiu, administratorul companiei de producție foto-video, SC Phantom Video Productioon SRL  care a dezvoltat și divizia Filmări Aeriene, nu este la prima ispravă de acest gen. Prin proiectul ”Ghid Video Turistic” a bătut țara în lung și-n lat fiind prezent la diverse evenimente turistice, unde a filmat și fotografiat frumusețile României. Multe dintre acestea sunt disponibile pe pagina web a companiei pe care o conduce. Trebuie menționat faptul că, lui îi aparține și realizarea celui mai bun film de promovare a Zalăului și al Castrului Roman de la Porolisuum, film lansat anul trecut cu ocazia Festivalului Roman Zalău-Porolissum. 


Alte filmări aeriene realizate de echipa condusă de Cosmin, pot fi vizionate aici:




  • Porolissum - Bordeland
  • Grădina Zmeilor - Stone Giants in the sleepy Sunlight 

  • Îi mulțumesc lui Cosmin Giurgiu pentru permisiunea de a prelua filmul și fotografiile realizate la Cheile Turzii. Așteptăm cu nerăbdare alte filme la fel de spectaculoase. 

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...