miercuri, 9 aprilie 2014

Se lansează Cluj City Card!

Turiștii care vizitează orașul Cluj-Napoca vor putea beneficia de avantajele oferite de cardul de reduceri și gratuități CITY CARD. După modelul marilor orașe, unde conceptul de card turistic este complet funcțional, iată că a venit rândul Clujului să intre în rând cu lumea. Portalul Cluj.com organizează un eveniment de lansare a cardului, sâmbătă 12 aprilie 2014.





Lansarea unui City Card la Cluj-Napoca este binevenită și salutară. Clujul va fi în 2015 Capitala Culturală a Tineretului și aspiră la nominalizarea din partea României la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. După modelul marilor orașe ale lumii, în care acest concept are rolul de a atrage mii de turiști, se speră că un astfel de produs poate relansa turistic orașul. 

Așa cum se arată pe site-ul cluj.com, ”ideea City Card este aceea de a le oferi clujenilor și turiștilor, oportunitatea de a descoperi Clujul altfel: mai avantajos, mai dinamic, mai interactiv. Oricine se poate bucura de avantajele City Card: de la reduceri la consumația în restaurante, cafenele, cluburi, reduceri la cazare sau servicii variate, până la intrări gratuite la spectacolelel de teatru, operă, filarmonică sau muzeele din oraș. City Card 2014 vine cu o provocare: de a descoepri Clujul împreună, de a ieși din zona noastră de confort și a experimenta oportunitățile pe care orașul ni le pune la dispoziție”. 

Lansarea cardului turistic City Card 2014, presupune o serie de evenimente ce se vor desfășura începând cu ora 12 în Simon's Place (strada Inochentie Micu Klein, nr.23). Astfel, începând cu ora 12 va fi vernisată o expoziție de fotografie ”Clujul văzut altfel”. Expoziția reprezintă o colecție de fotografii adunate în ultimul an de la vizitatorii portalului cluj.com, fotografi profesioniști sau amatori, care au surprins Clujul altfel. cele 60 de fotografii, provenite de la 20 de fotografi, vor putea fi admirate pe parcursul întregii zile, de către cei care vizitează Simon's Place. Pagina evenimentului se poate accesa aici




Un alt eveniment interesant, este Cluj Guided Tours - turul ghidat al orașului. Este o provocare la o plimbare frumoasă, o invitație la descoperirea istoriei Transilvaniei, oferind posibilitatea explorării fascinantei moșteniri arhitecturale, cuprinzând atracții neexplorate și creând o atmosferă medievală cu povești și legende. Turul începe la ora 16,30 din Piața Muzeului, din fața Bisericii Franciscane. Cei interesați sunt sfătuiți să vină la locul de întâlnire cu 15 minute mai devreme. Traseul propus de organizatori este următorul: Biserica Franciscană - Obeliscul Carolina - Casa Matia - Casa Heltai - Piața Unirii (palatele, Biserica Sf.Mihail, grupul statuar Matia Corvin) - Strada Eroilor - Piața Avram Iancu (Biserica Ortodoxă, Teatrul Național) - Turnul Croitorilor - Strada Kogălniceanu (Biserica Reformată, Statuia Sf.Gheorghe, Palatul Teleki, Universitatea, Biserica Piariștilor) - Strada Potaisa (zidul cetății). Sosirea va fi la Simon's Place, unde vor avea loc evenimentele următoare. Pagina evenimentului poate fi consultată aici

Din evenimentele ce vor marca lansarea cardului nu vor lipsi spectacolele de teatru - Viața-n Doi, spectacol pus în scenă de trupa Touché (detalii aici); o sesiune foto epică - Epics Photobooth (programul evenimentului aici). Începând cu ora 20 cei prezenți vor putea urmări un concert de muzică folk intitulat PICuri de Folk. Alex, Iulian și Claudiu îi vor încânta pe cei prezenți. La ora 21.30, trupa Lamia de dans cu foc din Cluj-Napoca va oferi un spectacol de lumină intitulat Lamia Fantasy Fire Show. Zidurile vechii cetăți a orașului vor arăta cu siguranță altfel în lumina jucăușă a focului. Pagina evenimentului poate fi accesată aiciSeara se va încheia în ritmuri retro, într-o atmosferă de distracție și veselie în cadrul Retro Patry cu DJ.


        




Pe tot parcursul evenimentelor, poate fi achiziționat City Card-ul. La un card cumpărat, al doilea este gratis! Mai pot fi câștigate carduri în cadrul tombolei organizate cu această ocazie. De asemenea organizatorii promit multe alte surprize. Intrarea la evenimentele organizate de lansarea City Card-ului este gratuită!



UPDATE:
  • prețul unui card este de 40 de lei și poate fi achiziționat online de pe site-ul cluj.com sau din rețeaua partenerilor;
  • lista completă a partenerilor poate fi accesată aici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...