luni, 5 ianuarie 2015

Grădina Zmeilor într-o filmare aeriană de iarnă

N-am mai scris de multă vreme despre filmările aeriene realizate de prietenul meu Cosmin Giurgiu de la Ghid Video Turistic. Nu pentru că în ultima vreme n-ar mai fi realizat filmări aeriene, ci pentru că așteptam momentul în care se va întoarce acasă, în Sălaj. Trebuie să știți că între timp, Cosmin Giurgiu și echipa sa au bătut țara în lung și-n lat, realizând poate, cele mai spectaculoase filmări aeriene ale obiectivelor turistice de prim rang din țară. În perioada mai - decembrie 2014 a realizat nu mai puțin de 67 de filmări aeriene, ce au fost difuzate de postul de televiziune Antena 3, în cadrul rubricii ”România la înălțime” . De data aceasta, vă prezentăm ultima filmare, realizată la Grădina Zmeilor în județul Sălaj. Este prima filmare de iarnă realizată la acest obiectiv.


Grădina Zmeilor cum nu ați mai văzut-o. Captură din filmul realizat de Cosmin Giurgiu

Cu o durată de 2 minute și 40 de secunde, filmarea de iarnă realizată la Grădina Zmeilor chiar în primele zile ale Anului Nou 2015, confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, frumusețea acelui loc de basm. Ca de obicei, Cosmin Giurgiu găsește melodia potrivită pentru cadrele filmate, aceasta reușind să dea filmului vigoarea de care avea nevoie.


O altă perspectivă asupra unui obiectiv turistic al Sălajului
Veți spune poate, ce este așa de spectaculos la această Grădină a Zmeilor? După ce am văzut cu ochii mei toamna trecută fascinanta Cappadocie, păstrând desigur proporțiile, pot spune că din punct de vedere geologic între cele două locuri nu sunt mari diferențe. Doar că în cazul Cappadociei, Natura a fost mult mai generoasă, fenomenul având loc la o scară mult mai mare. La fel ca în Cappadocia, și aici la Grădina Zmeilor, acțiunea conjugată a succesiunii anotimpurilor și a vântului, au reușit să modeleze în sute, poate mii de ani, forme bizare. 


Cadru din filmul aerian
Frumusețea aparte a acestui loc, este pusă în evidență de filmul aerian realizat de Cosmin Giurgiu. De fapt nu este prima dată când se filmează aerian aici, chiar și eu am scris despre acest lucru (vezi articolul). Însă filmarea aceasta este cu totul și cu totul specială, pentru că surprinde rezervația în perioada iernii, când lipsa vegetației fac mai vizibile stâncile cu nume de legendă. Iar zăpada de pe creștetul lor, sporesc atractivitatea filmului. Sunt convins că pentru mulți din cei care au fost cel puțin o  dată la Grădina Zmeilor, va fi o surpriză plăcută.


Una din formațiunile din cadrul rezervației Grădina Zmeilor, văzută de sus.
Pentru toți cei interesați, filmul poate fi vizualizat, în condiții grafice excelente, aici. Mulțumim pentru permisiunea de a ilustra materialul cu capturi de ecran din filmul aerian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...