marți, 17 mai 2022

A 5-a ediție a taberei de fotografie ”Sălaj, Frumusețe, Tradiție, Poveste”

Când am pus umărul în 2017, la organizarea primei ediții a Taberei de Fotografie ”Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste”, nu-mi imaginam ce succes avea să aibă în timp acest proiect de promovare prin fotografie a frumuseților județului Sălaj. Am crezut în potențialul pe care-l are fotografia artistică în ceea ce se poate numi marketing turistic, însă nu am anticipat impactul acestor tabere. Fiind un proiect de pionierat, derulat într-un județ extrem de ofertant dar aflat în umbra unor destinații turistice de top cum ar fi Maramureșul sau Țara Crișurilor, putea să dea greș sau din contră, să fie un succes. Timpul și-a spus cuvântul, Tabăra de Fotografie ”Sălaj. Frumusețe, Tradiție, Poveste” s-a dovedit a fi un proiect de succes, județul Sălaj fiind intens promovat prin fotografiile realizate cu ocazia edițiilor taberelor. Artiștii fotografi, din țară și de peste hotare, au câștigat cu fotografiile realizate aici, în Sălaj, o mulțime de premii la concursurile de profil. 


Trebuie spus tare și răspicat: succesul edițiilor taberelor de fotografie din Sălaj se datorează în egală măsură organizatorilor și participanților. Organizatorii - Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Sălaj Plus” au meritul că au sprijinit financiar proiectul. Iar faptul că în comunitățile din Sălaj au ajuns artiști fotografi de renume internațional se datorează Clubului de Fotografie ”Varadinum” Oradea, a cărui președinte - Ovi D.Pop (EFIAP/p) și vicepreședinte - Adela Rusus (EFIAP/p) au fost nelipsiți de la edițiile taberei.

Până acum s-au desfășurat 4 ediții, în anii 2017, 2018, 2019 și 2021. În 2020, datorită pandemiei de coronavirus, și a restricțiilor aferente, tabăra nu s-a putut desfășura.  

Acum, în 2022, se va desfășura a 5-a ediție a taberei. Organizatorii acestei ediții vor fi Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Asociația Foto Club Varadinum Oradea și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Țara Silvaniei”. Parteneri vor fi Consiliul Județean Sălaj, primăria Municipiului Zalău, Primăria Orașului Jibou, Primăria Orașului Șimleu Silvaniei, Primăria Orașului Cehu Silvaniei, Primăria Vârșolț, Primăria Năpradea, Primăria Bălan, Primăria Mirșid și Primăria Pericei.

Artiștii fotografi prezenți în Sălaj vor fi:

  • Buket Ozatay (Turcia)
  • Nino Mghebrishvili (Georgia)
  • Garik Avanesian (Cehia)
  • Zoran Stojiljkovic (Serbia)
  • Borislav Milovanovic (Serbia)
  • Michael Strapec (Irlanda)
  • Vladimir Jovanovski (Macedonia de Nord)
  • Bikfalvi Zsolt (România)
  • Adela Rusu (România)
  • Ovi D.Pop (România)
Lumină bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...