miercuri, 25 mai 2022

Euronews România - LIVE!

Canalul de știri numărul 1 din Europa este acum și în România! Azi, 25 mai 2022, la ora 6.00 a început emisia postului și s-a auzit pentru prima dată ”Bună dimineața, România!”. Momentul este unul important, aș putea spune chiar istoric. România se alătură astfel rețelei globale Euronews, devenind una dintre cele cinci stații afiliate alături de Albania, Bulgaria, Serbia și Georgia.



”Televiziunea înseamnă imagini și cuvinte. Mii de imagini, milioane de cuvinte. Știrile sunt niște efemeride. Iar noi vi le aducem în momentul perfect. Fiecare nuanță a unui cuvânt contează. Fiecare secvență, fiecare reper, contează în ce lume vrei să trăiești. Dincolo de cuvinte, dincolo de imagini, dincolo de nuanțe, toate vocile contează. Suntem Euronews România” - sunt cuvintele ce însoțesc filmul de prezentare a postului, pe canalul de youtube.

Emisiunile Euronews România pot fi urmărite atât în programul principalelor operatori de televiziune, dar și Live pe pagina oficială euronews.ro sau pe rețelele social-media:

Site-ul euronews.romania are următoarele rubrici: România - aici conținutul este împărțit în  Eveniment, Politic, Social, Economie, Educație și Sănătate; My Europe - având secțiunile Europa, UE, Republica Moldova; Internațional  - cu rubricile Diaspora, America, Asia, Global. Urmează apoi rubricile #TheCube, Green, Next și Cultură - care individualizează postul.

Grila de programe Euronews România va conține jurnale din oră în oră, talk-show-urile serii și rubricile amintite mai sus dar și cunoscuta rubrică No Comment.

Dimineața începe la 6.00 cu emisiunea ”Bună dimineața, România!” avându-l ca prezentator pe Daniel Coman. Emisiunea ”Euronews Acum” va fi prezentată de Vitalie Cojocari, va acoperi informativ, în timp real, tot ceea ce este important de-a lungul zilei. Seara, de la ora 20.00 urmează emisiunea ”Bună seara România” cu Miruna Mihailovici.

Helena Humphrey, prezentator principal la Euronews Tonight din studioul principal din Lyon transmite un mesaj noilor colegi din redacția Euronews România: ”Vă alăturați unei familii dedicată celor mai înalte standarde de excelență editorială. Și în aceeași măsură în care ne vom îmbogăți cu experiența voastră, la fel veți face și voi cu a noastră.” 

Personal mă bucur mult de această nouă televiziune ce va fi prezentă în grila de programe. Pe de o parte pentru că îi urmăresc încă înainte de a avea și România televiziuni dedicate exclusiv știrilor, dar și pentru că astăzi, în prima zi de emisie i-am urmărit LIVE pe canalul de youtube. Mi-a plăcut mult ceea ce am văzut, aduc un aer proaspăt și mult dinamism în media de la noi.

La cât mai multe emisiuni frumoase, Euronews România! 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...