vineri, 26 septembrie 2014

Festivalul Artelor - Muza Fest 2014

Știați că Zalăul are un Festival al Artelor? Timp de două săptămâni, Zalăul va fi gazda unor evenimente culturale interesante, reunite sub genericul Muza Fest. Cea de a VI-a ediție a Festivalului Artelor, intitulat sugestiv Muza Fest, se va desfășura în perioada 25 septembrie - 9 octombrie 2014, sub egida Consiliului Județean Sălaj, în organizarea Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și a Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău și cu sprijinul Institutului ”Balassi” - Centrul Cultural al Republicii Ungare la București.



Iubitorii artelor se vor bucura de o serie de manifestări culturale din cele mai diverse din care nu vor lipsi concertele, lansările de carte sau expozițiile. Vor fi nu mai puțin de 10 zile, în care la Zalău dar și la Cluj-Napoca vor avea loc activități care mai de care mai interesante. 

Festivalul a debutat ieri, joi 25 septembrie 2014, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj cu expoziția Simpozionului Internațional de Arte Vizuale ”Arta în Grădină” și cu Expoziția de Arte Vizuale Lucian Muntean. Au expus artiștii Borgo, Andrei Florian, Moritz Eugen, Radu Șerban, Florin Gherasim, Blanca Alina Pop, Cristina Gagiu și Lucian Muntean. Informații despre artiști și despre edițiile de până acum ale Simpozionului ”Arta în Grădină” pot fi obținute de pe site-ul oficial



Sâmbătă, 27 septembrie 2014, melomanii sunt așteptați cu începere de la ora 20,30 la Terasa Boema pentru un concert de jazz ce-i va avea ca protagoniști pe Alina Manole, Raul Kușak și Ovidiu Condrea. 




Duminică, 28 septembrie 2014, tot la Terasa Boema va avea loc concertul trupei Black River Blues Band. Formația Black River Blues Band este din Satu Mare și are următoarea componență: Vékony József (Joe) - vocal, quitar, mouth harp; Erdei István (Hesta) - solo & rhytm quitar; Bokor Levente (Bushman) - bass quitar; Ovidiu Busueoc (busu) - keyboard; Antal István - drums & percussion. 





Marți, 30 septembrie 2014, gazda evenimentelor va fi Muzeul de Artă Ioan Sima. Aici va avea loc începând cu ora 17, expoziția ”Portrete. O familie în negura vremii”. De asemenea, cei prezenți la eveniment vor putea urmări concertul de muzică medievală al formației Huniadi Cantores.



Formația Huniadi Cantores, înființată în anul 2006 urmăreşte să promoveze muzical imaginea castelului Huniazilor prin lucrări muzicale din perioada Renașterii.

Joi 2, octombrie 2014, la Cluj-Napoca va avea loc Expoziţia Atelier Z la Galeria Horeb.  Expun artiștii zălăuani Ilea Gheorghe, Szabó Vilmos, Longodor Ioan, Adorián Ilona, Cirái Raluca și Sepsi Iosif. Curatorul expoziției este Florin Gherasim. În aceeași zi, cu începere de la ora 18, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj va avea loc un recital vocal-instrumental susținut de Dan Dumitrana și Corina Păștean. La pian Kővári László.



Vineri, 3 octombrie 2014, Muza Fest continuă de la ora 18 cu Expoziția ”Suprapuneri” a artistului Keresztes József Róbert la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și cu concertul de jazz al formației Balcanamera la Terasa Boema. Trupa abordează un stil interesant, o fuziune între jazz-ul latino-american și sonorități balcanice. O monstră din ce înseamnă muzica promovată de Balcanamera Band puteți găsi aici.





Duminică, 5 octombrie 2014, Biserica romano-catolică va fi gazda unui concert de orgă susținut de Kristófi János. Artistul organist Kristófi János Zsigmond este absolvent al Liceului de Artă din Cluj-Napoca și al Academiei de Muzică Liszt Fernc din Budapesta, acolo unde a obținut și titlul de doctor în muzică DLA (Doctor Liberalium Artium). În prezent este conferențiar la Universitatea Creștină ”Partium” din Oradea.


Marți, 7 octombrie 2014, Muzeul de Artă Ioan Sima va fi gazda expoziției de fotografie a artistului Spînu Ovidiu Cristian. Ovidiul este originar din Zalău dar după absolvirea Universității Tehnice din Cluj-Napoca în 2008 s-a stabilit în orașul de pe Someș. În cadrul Muza artistul expune fotografii sub genericul ”Eyes of the beholders - Percepția frumuseții este subiectivă”




Miercuri, 8 octombrie 2014, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj va fi gazda evenimentului prilejuit de lansarea celei de a III-a ediții a Anuarului Asociației Colecționarilor din Sălaj ”Colecții și colecționari din Sălaj”. Lansarea anuarului va avea loc cu începere de la ora 17. 

Joi 9 octombrie 2014, ediția a VI-a a Festivalului Artelor Muza Fest își închide porțile cu expoziția sesiunii de creație Vârșolț-Pericei ce va avea loc la ora 18 la Muzeul de Artă Ioan Sima și cu un concert al formației Retro Band ce va avea loc la ora 20 la Terasa Boema. 


Ediția din acest an s-a bucurat de o promovare intensă atât prin internet (evenimente pe rețelele de socializare și site-urile / paginile de facebook ale instituțiilor partenere), prin intermediul mass-mediei dar și de promovare clasică. Astfel în liceele din oraș au fost distribuite sute de afișe și mii de pliante care promovează evenimentele ce vor avea loc în următoarele două săptămâni. Să sperăm că de data aceasta, manifestările culturale vor avea ceva mai mult public. Blogul Foto-Travel se alătură efortului de promovare a festivalului Muza Fest 2014 și va publica diverse articole, recenzii sau cronici ale evenimentelor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...