marți, 26 septembrie 2023

Din autobuz: "Numai El poate! Sută la sută!"

Nu intenționez să reiau seria "Din autobuz", a fost o perioadă în care aveam inspirație să scriu. Și subiecte. Lucru care nu se întâmplă și în prezent și nu vreau deloc să forțez nota.Însă azi, pe la orele amiezii, când mergeam de la școală spre casă, o scenă mi-a atras atenția. Mă urc în autobuz și constat că toate locurile sunt deja ocupate. Nicio problemă, nu țineam neapărat să mă așez. Remarc un domn trecut de vârsta a doua, cu o barbă mare, albă, și o șapcă cu cozoroc pe cap. Era în picioare, ținându-se de o bară. Lângă el, pe un scaun, cu spatele la șofer, stătea o doamnă, tot așa, aproape de vârsta a 3-a.


La un moment dat îl aud pe domnul cu barbă: "Doamnă, nu vă simțiti bine?" Abia atunci, la fel ca și ceilalți călători din zonă arunc îi arunc o privire doamnei. Avea o mimică ce putea sugera o stare de oboseală. Doamna spune ceva, nu aud bine, iar domnul cu barbă continuă: "Psalmul 1 cu 1: Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși și nu se așează pe scaunul celor batjocoritori". Nu înțeleg ce vrea să zică, recunosc nu știu pe dinafară Psalmul 1. Însă de fiecare dată când are loc o discuție pe teme religioase sau teologice devin atent. Asta pentru că sunt creștin și nu mi-e teamă să-mi asum acest statut. Doamna deschide larg ochii și zice "Amin!". O fi și ea credincioasă sau vrea să iasă din discuție? Mai zice ceva, nu înțeleg ce, dar îl aud pe domnul cu barbă care spune "Fiecare avem probleme, poate suferim de ceva, poate bătrânețile ne sunt grele. Dar să nu ne pierdem încrederea, El poate să ne ajute! Numai El poate! Sută la sută!".

Ce faină lecție! Câtă teologie concentrată în câteva vorbe! De multe ori suntem apăsați de griji, de necazuri, poate de câte o boală. Și ce important este să realizăm că toate sunt cu voia Lui, fie-I Numele în veci Binecuvântat! Da, El poate, nu e niciun dubiu. În procent de 100%!

Doamna nu mai zice nimic, se ridică pentru că trebuie să coboare. Din ochi pare a-i mulțumi domnului cu barbă, iar acesta repetă: "Doar El poate! Sută la sută!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...