marți, 19 iunie 2012

Impresii de călătorie (9) - M3 Outlet Center Polgár


Nu sunt adeptul conceptului de "turism de shopping", deși nu-mi displace total ideea. Nu urmăresc obsesiv disconturile din marile magazine și nici nu le vânez.
Însă, în călătoriile mele merg la shopping, deși acesta activitate este pe plan secund. Relativ aproape de granița României (pentru cei care locuiesc în vestul țării) există deschis de câțiva ani, aproape de Polgár, în Ungaria, M3 Outlet Center.



Conceptul de Outlet înseamnă produse de firmă, la preț redus. Asta fie pentru că nu mai sunt la modă, fie pentru că din diverse motive marfa nu s-a vândut. Și în România au apărut în ultimii ani așa zise ”outlet-uri” dar prețurile nu sunt deloc mici. Dar să revin la Centrul de la Polgár. Este situat chiar lângă autostrada M3, pe partea stângă în sensul spre Budapesta, vis-a-vis dacă se poate spune așa, de M3 Archeopark (am scris despre el aici). 
Are și un site web la adresa http://www.m3outlet.hu dar din păcate nu are meniu în limba română.






Complexul de magazine conține peste 100 de branduri de renume grupate în clădiri moderne, care închid într-un pătrat, o parcare imensă. Ceea ce impresionează aici, este infrastructura modernă creată. Astfel, pe lângă parcarea mare, funcțională, există un restaurant spațios, o cafenea și un bar dar și grupuri sociale moderne și ceea ce este foarte important, curate.  
Aleile impecabile încoanjoară parcarea dar există una și pe diagonala acesteia. Totul este bine amenajat, extrem de curat. Există și zone verzi cu flori de sezon pe două din părțile laterale ale parcării, dar și o mulțime de jardiniere. Desigur, pentru cei care obosesc să ia la rând toate magazinele, există bănci unde se pot relaxa.





Un adevărat paradis al cumpărăturilor, mai ales că brandurile prezente aici sunt recunoscute la nivel mondial: Puma, Levi’s, Lee Wrangler, Mango, Adidas, Budmil, Reebook, Triumph și lista ar putea continua.
Deși criza economică a lovit puternic și această afacere, anii trecuți fiind chiar amenințată cu falimentul, se pare că în acest an lucrurile stau mult mai bine. Noi am fost într-o duminică și parcarea era pe trei sferturi plină. Cei mai mulți erau unguri dar am văzut și mașini de Slovacia și România.





Chiar dacă prețurile nu sunt atât de mici pe cât te-ai aștepta și poate că nu merită să faci un drum special pentru asta, cred că împreună cu M3 Archeopark și localitățile din jur – poate fi o destinație turistică de o zi.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...