marți, 7 februarie 2017

TravelScribus: o altfel de promovare turistică

În era digitală, este obligatoriu că până și promovarea turistică să se folosească de beneficiile tehnologiei, de puterea de penetrare în cele mai diverse medii. Și cum aproape toată lumea are astăzi un smartphone, o aplicație dedicată exclusiv promovării turistice este binevenită. Probabil că plecând de la aceste considerente, Alexandru Damaschin își propune să realizeze 41 de ghiduri de călătorie, câte unul pentru fiecare județ, integrate în aplicația pe care a denumit-o sugestiv TravelScribus.




Aplicația TravelScribus se vrea a fi o colecție de ghiduri turistice pentru fiecare județ în parte, redactate în limbile română și engleză. Inițiatorul proiectului, nimeni altul decât Alexandru Damaschin, mizează pe trei componente ale turismului: agroturism, turism cultural și turismul de agrement. A ajuns la conștientizarea nevoii de a avea un ghid turistic personalizat pentru fiecare județ, după ce a călătorit prin țară în ultimii doi ani și jumătate, trecând prin 9 județe. Despre proiectele lui Alexandru Damaschin alias Zanticus am mai scris, atunci când aflat în județul Sălaj a decis să abandoneze proiectul inițial - Zig Zag prin România și să pune bazele unui alt mod de a face promovare turistică.


Având deja o experiență în promovarea turistică, grație proiectelor Zig Zag prin România, Zanticus TV, Webus Media, Ziua Cânepii care au devenit între timp proiecte de sine stătătoare, Alexandru Damaschin consideră că perioada ”de cunoaștere, observare și învățare” despre turismul românesc a trecut și că e momentul să treacă la un alt nivel. A pornit de la ideea că fiecare județ are ceva de oferit, că oferta fiecăruia ”este mai stufoasă decât Maramureșul, Bucovina sau Delta Dunării. ” 



Trebuie spus că materialul pentru primul ghid turistic, cel destinat județului Sălaj, este adunat. El vine după o documentare serioasă de aproape două luni. Mai trebuie doar îmbrăcat în forma care să-l facă atractiv. 

De asemenea au fost realizate pentru județul Sălaj hărțile cu obiectivele turistice, grupate pe categorii. 


Destinații agro-turistice pe harta județului Sălaj
Destinații de agrement în Sălaj așa cum vor apărea în aplicația TravelScribus


Însă pentru realizarea și lansarea aplicației, Alexandru Damaschin are nevoie de susținerea noastră, a celor care credem că turismul românesc mai are o șansă. Fiecare dintre noi poate contribui mai mult sau mai puțin, finanțând proiectul pe platforma Creștem Idei. Recompensele sunt generoase și merg de la reduceri cu minim 25% a aplicației TravelScribus până la obținerea unui număr de ghiduri turistice în format digital sau pe print. Iar donațiile încep de la 15 lei. Așadar, haideți să susținem campania de crowdfunding inițiată de Alexandru Damaschin și echipa sa.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...