sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Târgul de turism Ferien Messe Viena

Cea de a 38-a ediție a târgului de turism Ferien Messe Wien, se desfășoară în perioada 16-19 ianuarie 2014 în capitala Austriei. Este unul dintre cele mai bine cotate târguri de profil din Europa Centrală. Ediția din acest an, își propune să aducă împreună peste 750 de expozanți din peste 70 de țări. Centrul  expozițional Messe Wien Exhibition & Congress este situat la doar 4 kilometri de centrul orașului, în cartierul Leopoldstadt.  Conexiunile cu orașul sunt facile, în apropiere existând stațiile de metrou Messe-Prater și Krieau de pe magistrala U2. Se întinde pe o suprafață de 15 hectare, spațiul expozițional fiind aproximativ 70.000 de metri pătrați.

Junii Sibiului la Târgul de turism de la Viena. Sursa foto: www.bistrita.citynews.ro


România este prezentă la acest târg cu 22 de expozanți, majoritatea agenții de turism, hoteluri dar și primării respectiv consilii județene.  România dispune de 261 de metri pătrați în cadrul pavilionului expozițional. În topul prezențelor românești la acest târg, conduce Sibiul cu 6 expozanți, urmat la mică distanță de Timișoara cu 4 expozanți. Fiecare din aceste două orașe sunt reprezentate și de către primăriile lor. Este firesc, legăturile culturale ale Sibiului și Timișoarei cu spațiul german sunt puternice, trebuie doar să ne amintim de moștenirea culturală lăsată de sașii transilvăneni sau de șvabii bănățeni.

Sibiul este o prezență neîntreruptă la târgul vienez din 2007, când a fost Capitală Culturală Europeană. De atunci a reușit să se impună cu profesionalism, câștigând încrederea turiștilor austrieci. Așa se explică că în 2012, conform Agenției Agerpress Sibiul a fost vizitat de un sfert de milion de turiști austrieci, aceștia reprezentând peste 30 % din turiștii care vin în România. Și în acest an, la fel ca și la ediția anterioară, Sibiul este partenerul României și aplică un concept de promovare european numit ”Sibiu Smart”.

Urmează Bucureștiul cu 3 expozanți și Cluj-Napoca cu 2 expozanți. Alte orașe cum ar fi Brașov, Piatra Neamț, Sovata, Constanța, Vișeul de Sus au fiecare câte un expozant la acest târg. Interesant este faptul că două consilii județene, este vorba despre Consiliul Județean Satu Mare și Consiliul Județean Suceava sunt prezente la târg și promovează regiunile respective ca destinații turistice.

Harta complexului expozițional
Desigur, cel mai important expozant din România, este reprezentanța de promovare turistică a Ministerului Dezvoltării regionale și Turismului din capitala Austriei: Rumanisches Touristenamt Viena, AustriaAcesteia i se adaugă ceilalți expozanți, după cum urmează:

  • Sibiu:

Reky Travel Club SRL

SC TIOC Natur – und Studienreisen

Sibiu Reisen 

Primăria Municipiului Sibiu

- Siebenburgen Reise

  • Timișoara:

- Passage F&T

- SC Ultramarin 

- Tymes Tour / SC Globetrotter SRL 

  • București:

Zenith Voyages

  • Cluj-Napoca:

- Wassertalbahn Viseul de Sus, Maramures 

- Consiliul Județean Suceava  


Dincolo de expozanții din România (agenții de turism, hoteluri, consilii județene), la Târgul Ferien Messe de la Viena sunt și expozanți din Austria care vând pachete turistice în România. De exemplu, agenția Rot Reisen / Invitation Romania Travel cu sediul în Linz, propune un circuit de 7 zile în România: ziua 1-București, ziua 2-Curtea de Argeș și Sibiu, ziua 3-Transilvania (Sighișoara, Târgu Mureș, Bistrița), ziua 4-Bucovina (Câmpulung Moldovenesc, Moldovița, Gura Humorului) ziua 5-Moldova (Voroneț, Cheille Bicazului), ziua 6-Brasov, ziua 7-Sinaia, ziua 8-București. Prețul unei astfel de excursii este de 669 euro / loc în cameră dublă. 

Târgul de la Viena poate fi vizitat în perioada 16-19 ianuarie 2014 între orele 10-19 (sâmbăta și duminica între 10-18). Prețul biletelor de intrare la târg, este de 12 euro (acesta scade la 10 euro dacă este cumpărat on-line). Există bilete cu preț redus pentru copii (până la 11 ani), pensionari (peste 60 de ani) sau persoane cu dizabilități. pentru aceste categorii, biletul de intrare costă 8 euro. Pentru cei care vor să viziteze târgul pe întrega perioadă, prețul unui abonament este de 30 euro. 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...