sâmbătă, 2 ianuarie 2016

Clasamentele TripAdvisor 2015: Cele mai bune destinații

La finalul fiecărui an, portalul american de rewiew-uri de călătorie TripAdvisor, dă publicității clasamantele pe anul care stă să se încheie. Așa s-a întâmplat și acum, 2015 Awards Winners conține clasamente pentru Statele Unite, pentru întreaga lume sau pentru fiecare continent la următoarele categorii: hoteluri, resort-uri all inclusive, destinații, destinații, destinații în creștere, plaje, insule, atracții turistice, muzee și restaurante. Clasamente rezultate pe baza sutelor de mii de rewiew-uri lăsate de către turiștii din întreaga lume. 





Dintre toate clasamentele TripAdvisor pentru anul 2015, cel mai așteptat a fost cel al destinațiilor turistice. Travel Choice Destinations in the World conține cele mai bune 25 de destinații. Pe primul loc se află Marrakesh (Maroc) care în viziunea editorilor ”este un loc magic, plin de piețe, grădini, palate și moschei.” Din cele 13986 de voturi, mai bine de jumătate (53%) dintre cei care au lăsat rewiew-uri au preferat plimbarea prin vechea Medina (orașul vechi). 24% recomandă relaxarea în Grădinile Majorelle, iar 21% recomandă orașul pentru arhitectura moscheilor istorice ale acestuia.

Pe locul secund se clasează Siem Reap din Cambodgia iar podiumul este completat de către istanbul (Turcia). Clasamentul celor mai bune 25 de destinații arată astfel:
1. Marrakesh (Maroc)                            14. Goreme (Turcia)
2. Siem Reap (Cambodgia)                    15. Ubud (Indonezia)
3. Istanbul (Turcia)                               16. Cusco (Peru)
4. Hanoi (Vietnam)                                17. St.Petersburg (Rusia)
5. Praga (Cehia)                                    18. Bangkok (Thailanda)
6. Londra (Marea Britanie)                     19. Katmandu (Nepal)
7. Roma (Italia)                                    20. Atena (Grecia)
8. Buenos Aires (Argentina)                   21. Budapesta (Ungaria)
9. Paris (Franța)                                    22. Queenstone (Noua Zeelandă)
10. Cape Town (Africa de Sud)               23. Hong Kong (China)
11. New York (Statele Unite)                 24. Dubai (Emiratele Arabe Unite)
12. Zermatt (Elveția)                            25. Sydnei (Australia)
13. Barcelona (Spania)



Budapesta
Cappadocia
Istanbul
 După cum se poate observa, Europa are cele mai multe destinații în acest clasament, iar Turcia este singura țară cu două astfel de destinații. 

Același clasament, dar pentru Europa, arată astfel: Istanbul, Praga și Londra sunt pe podium iar celelalte destinații din clasamentul general își păstrează pozițiile, în ordine Roma, Paris, Zermatt, Barcelona, Goreme, St.Petersburg, Atena și Budapesta. Până la 25 de destinații, clasamantul european continuă cu Lisabona (Portugalia), Florența (Italia), Veneția (Italia), Rimini (Italia), Amsterdam (Olanda), Sorrento (Italia), Funchal (Portugalia), la Oliva (Spania), Reykjavik (Islanda), Krakovia (Polonia), Viena (Austria), Killarney (Irlanda), Edinburg (Marea Britanie) și respectiv Berlin (Germania). 

Florența
Cracovia
Viena
Câteva observații pot fi făcute cu privire la acest clasament. În primul rând, Italia are cele mai multe destinații în clasament - 5, urmată de Turcia, Marea Britania și Portugalia cu câte doua destinații. În al doilea rând nu se poate să nu remarci prezența slabă a țărilor din estul Europei, ca să nu mai vorbim de lipsa destinațiilor românești din acest clasament.

Interesant este faptul că există clasamente realizate de TripAdvisor și pentru majoritatea țărilor europene. Pentru România există un top 10 care arată astfel:

1. București                       6. Sighișoara
2. Brașov                          7. Târgu Mureș
3. Oradea                          8. Sibiu
4. Cluj-Napoca                   9. Timișoara
5. Sinaia                           10. Constanța

Cea de a doua categorie, a destinațiilor turistice aflate în creștere prezintă 10 intrări. Clasamentul este ocupat de destinațiile Tulun (Mexic), Cartagena (Columbia) și Porto (Portugalia). Urmează Gatlinburg (Statele Unite), Moscova (Rusia), Bringhton (Marea Britanie), New Delhi (India) Banff (Canada) și respectiv Lima (Peru).

Destinațiile europene în creștere sunt:
1. Porto (Portugalia)                         6. Funchal (portugalia)
2. Moscova (Rusia)                           7. Oia (Grecia)
3. Bringhton (Marea Britanie)            8. Cracovia (Polonia)
4. Liverpool (Marea BRitanie)            9. Valencia (Spania)
5. Granada (Spania)                         10. Cologne (Germania)

Valencia
Porto


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...