miercuri, 3 august 2016

Grădina Botanică din Jibou introduce abonamentul anual

Grădina Botanică ”Vasile Fati” din Jibou figurează cu siguranță pe podium în orice clasament legat de obiectivele turistice ale județului Sălaj. Asta pentru că în ultimii ani, managementul performant al instituției și deschiderea spre evenimente culturale, au făcut ca numărul vizitatorilor care-i trec pragul, indiferent de anotimp, să fie din ce în ce mai mare. Iată că acum, potențialilor vizitatori ai grădinii li se propune o modalitate simplă de acces, care va contribui la fidelizarea publicului. Este vorba despre un abonament anual.




Grădina Botanică din Jibou nu duce lipsă de vizitatori. Mai ales primăvara când zecile de mii de lalele sunt în floare, afluxul este foarte mare. Dar varietatea plantelor și florilor cultivate, diversificarea parcului faunistic sau grădina japoneză sunt atracții până toamna târziu. Iar serele și acvariile atrag turiștii inclusiv în sezonul rece. 

Idee unui abonament anual, care să fidelizeze publicul vizitator și să-i ofere acestuia accesul în grădină orice anotimp și mai ales la evenimentele culturale este o inițiativă salutară. Așa cum apare imprimat pe abonament, acesta are următoarele avantaje:

  • oferă intrări nelimitate în Grădina Botanică în toate cele 4 anotimpuri;
  • oferă acces la toate festivalurile și simpozioanele găzduite;
  • oferă șansa de a observa toate speciile de plante expuse în cursul unui an;
  • puteți înlocui plimbarea în parc cu una mai relaxantă în mijlocul naturii;
  • puteți profita din plin de Biblioteca Grădinii pusă la dispoziția dumneavoastră.
Am solicitat și punctul de vedere al conducerii instituției. Cu amabilitatea cunoscută, acesta mi-a fost trimis în cel mai scurt timp: ”Am încercat să atragem cât mai mulți vizitatori, să-i facem să revină des și să îndrăgească timpul petrecut în natură. De aceea am conceput intrarea cu abonament anual, care este la prețul de 100 de lei și oferă vizitatorilor intrări nelimitate pe perioada unui an calendaristic. Așa vizitatorilor le este foarte la îndemână să participe la toate festivalurile și programele organizate în Grădina Botanică și mai ales, să vadă toate speciile de plante expuse de-a lungul unui an.”

Pe lângă atracțiile clasice ale Grădinii Botanice, ne referim aici la colecțiile de plante, la sere, grădini tematice sau pa parcul faunistic, în Grădina Botanică au loc anual câteva evenimente culturale care au început să devină tradiționale și care au publicul lor. 

Printre acestea merită amintite: ”Călătoria unei cărți”, ”Arta în Grădină”, ”Expoziție de fotografie” etc. Referitor la proiectul ”Călătoria unei cărți”, conducerea instituției a ținut să precizeze: ”Programul a fost inițiat de Centrul de Cercetări Biologice Jibou în colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor - Sălaj și Biblioteca Județeană ”Ioniță Scipione Bădescu” care au donat sute de cărți pentru a crea în Grădina Botanică o bibliotecă la care să aibă acces publicul. Așadar, pasionații de lectură au posibilitatea de a se delecta cu o carte bună într-un mediu perfect, printre plante, ori de câte ori au ocazia și vor sa se relaxeze.”





Simpozionul de Arte Vizuale ”Arta în Grădină”, aflat în acest an la cea de a V-a ediție, se va desfășura în perioada 6-16 august sub genericul ”Aerul Grădinii”. Vor fi prezenți la Jibou artiști plastici din Alba-Iulia, Cluj, București și republica Moldova alături de invitați din Bistrița, Cluj-Napoca și Zalău. proiectul este susținut de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică ”Vasile Fati” Jibou în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România.






Informații suplimentare despre abonamentul anual găsiți la casa de bilete a Grădinii Botanice (Str. Wesselényi Miklós nr.16) sau pe site-ul și pagina de facebook a instituției. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...