vineri, 28 iulie 2023

”Profu” de Jean-Pierre Dopagne, un One Man Show cu Răzvan Vasilescu, se joacă la Zalău

Așa cum ne-a obișnuit deja, Darius Prodan și echipa sa din Asociația ”Pro Teatru” aduce la Zalău spectacole de calitate în cadrul actualei stagiuni a Festivalului ”Curtea Artiștilor”. Astfel, sâmbătă, 29 iulie 2023, începând cu ora 21:00 sunteți invitați, profesori și elevi deopotrivă la spectacolul ”Profu”.



”Mergem la teatru uneori să auzim adevărul. Un adevăr pe care și noi îl gândim, dar nu avem curajul să-l rostim” (Jean-Pierre Dopagne).

Jean-Pierre Dopagne, s-a născut în 1952 în Namur, Belgia, a descoperit teatrul de mic copil ascultând piese de teatru la radio. A debutat în 1994 cu piesa ”L'enseigneur ou Une ombre au tableau”. În piesele sale explorează disfuncționalitățile societății și ale sufletului uman printr-o scriere în care îmbină tandrețea, cruzime și umorul.

În 2007 scrie piesa ”Prof!” - o dramă în care un profesor de literatură se luptă cu indiferența colegilor, ostilitatea elevilor și neîncrederea conducerii școlii. Piesa a avut un succes fulminant fiind jucată de 400 de ori la Paris. A fost tradusă în mai multe limbi, inclusivi în limba română, de Carmen Mocan. Piesa ”Profu” este jucată magistral de actorul Răzvan Vasilescu. 

Răzvan Vasilescu s-a născut în 1954 la Ploiești. Este actor de film, teatru și televiziune. De-a lungul carierei sale care a debutat în 1978 a jucat nenumărate roluri memorabile dintre care amintim: Cocoșilă din Moromeții 2 (2018), Nicu Ceaușescu în Selfie 69 (2016), Ion C. Brătianu în Carol I - un destin pentru România (2009) sau Doctorul Mitică în Balanța (1992). 

Referitor la versiunea originală, în limba franceză, Marion Trébaud scrie în Le Figaro: ”Intrăm direct în problema ridicată de sistemul educațional contemporan.” Vă sună cunoscut? Este oare diferit sistemul românesc de învățământ față de cel belgian ori francez? 


Biletele se găsesc pe entertix, la un preț special de doar 35 lei.


Sursa informațiilor: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...