sâmbătă, 9 martie 2013

Bucureştiul şi Sibiul în competiţia The Best City To Visit Travel Tournament



The Best City To Visit Travel Tournament 2013, este o competiție lansată de Anil Polat, unul dintre cei mai în vogă bloggeri de travel. Acesta și-a propus, nici mai mult nici mai puțin decât să viziteze fiecare țară de pe glob. Până în prezent, conform datelor existente pe site-ul www.foxnomad.com a reușit să viziteze 50 de țări, majoritatea țărilor din Europa, toată America de Nord, câteva țări din nordul Africii, Orientul apropiat, Australia, Oceania și Asia de est. Aproximativ 27 % din totalul țărilor de pe glob. 


A vizitat România  anul trecut și se pare că a fost impresionat de viteza mare de conexiune la internet găsită aici (a doua din lume după Coreea de Sud!) dar și de grandoarea Palatului Parlamentului din București. Mai multe despre cum a perceput el România și Bucureștiul în special, puteți citi aici sau aici.

Dar să revenim la competiție. Aceasta se află la a patra ediție, precedentele fiind câștigate de Sydney  (Australia) în 2009, Zermatt (Elveția) în 2010, Porto (Portugalia) în 2011 și Sarajevo (Bosnia și Herțegovina) în 2012. Competiția este una deschisă, calificarea unui oraș într-o fază superioară se face exclusiv prin votul exprimat de vizitatorii site-ului. Interesant este faptul că orașele ce intră în fiecare an în competiție sunt propuse de către abonații la Newsletter. În competiție sunt 7 runde prin care trebuie să treacă orașele, fiecare fiind eliminatorie. În prima rundă sunt 128 de orașe din toată lumea, numărul acestora se înjumătățește la fiecare rundă. Vor rămâne astfel 64 în runda a 2-a, 32 în runda a 3-a, 16 în runda a 4-a, 8 în runda a 5-a, 4 semifinaliste în runda a 6-a. În ultima rundă, a 7-a se votează orașul câștigător.

Premiul pus în joc de către Anil Polat este de 300 dolari, pentru acel cititor care a propus și înscris în competiție orașul care devine câștigător. În plus, așa cum a făcut deja în ultimii doi ani, va vizita până la sfârșitul anului orașul respectiv. Competiția din acest an a debutat în 28 februarie 2013. Suntem deja în runda a doua. București se bate pentru un loc în runda următoare cu Aswan din Egipt. Dacă va trece mai departe (și sunt șanse mari să fie așa) se va confrunta la vot cu Roma sau Sydney. 

imagini din București

De cealaltă parte a tabloului, Sibiul care a intrat trecând la baraj de Shanghai, se duelează cu Barcelona. Dacă va trece în runda a treia, se va bate pentru voturi cu Florența sau Rapid City (SUA). Pentru această rundă, voturile se primesc până pe 11 martie.  Se poate vota aici 

imagini din Sibiu

Pentru Runda 32 (cea în care vor ajunge să se dueleze 32 de orașe) se poate vota începând cu 12 martie iar pentru Sweet 16 se va vota începând cu 14 martie. Pentru  Elite 8 se poate vota începând cu 19 martie pentru ca în 21 martie să înceapă votul pentru Final Four. Finala începe în 26 martie iar orașul câștigător din acest an va fi anunțat în 2 aprilie 2013.

În competițiile din anii anteriori, singura localitate din România (căci nu se poate numi oraș) a fost Bran-ul care în 2012 a fost eliminat în prima rundă de Veneția. Faptul că în acest an sunt două orașe din țară este un semnal pozitiv în ce privește vizibilitatea României. 

Ce șanse au orașele noastre să ajungă cât mai sus în competiție? Având în vedere că singurul criteriu care contează este numărul de voturi acordate unui oraș, șansele sunt destul de mari. Mă bazez când afirm aceasta pe solidaritatea de care dau dovadă internauții români  atunci când vine vorba de promovarea orașelor, a locurilor sau a orice este legat de România. 

Haideți așadar să ajutăm Bucureștiul și Sibiul să ajungă cât mai sus în această competiție. Ce avem de câștigat? Schimbarea în bine a percepției pe care mulți din afară și-au făcut-o despre țara noastră. Acum după eșecul intrării în spațiul Schengen, cred că avem nevoie de așa ceva. Până în finală, când va trebui să alegem (sper) între București și Sibiu, putem da dovadă de unitate. Ce va fi după aceea, vom vedea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...