sâmbătă, 30 martie 2013

Sibiu - probably the best city to visit 2013

Mai sunt câteva zile până când Sibiul va fi desemnat oficial drept cel mai bun oraș de vizitat în 2013, în viziunea bloggerului Anil Polat, cel care a inițiat competiția The Best City To Visit Travel Tournament. Asta dacă va câștiga finala competiției în care se ”duelează” cu București pentru acest onorant titlu. Este un duel între București - capitala României și Sibiu - Capitala Culturală a Europei din 2007. După cum se prezintă acum situația, se pare că Sibiul va câștiga detașat.





Am urmărit întreaga competiție și m-am bucurat de fiecare dată pentru Sibiu când a reușit să treacă de orașe cu mare potențial turistic cum ar fi Barcelona, Florența, Paris, Dublin sau Buenos Aires. M-am bucurat că românii în general și ardelenii în special s-au mobilizat și au votat masiv de fiecare dată în favoarea Sibiului.

Sunt nenumărate motive pentru ca Sibiul să fie desemnat drept cel mai bun oraș de vizitat în 2013. Este un oraș minunat ce a știut să păstreze arhitectura medievală remarcabilă,  este un oraș multicultural și multietnic - ceea ce-i dă un farmec aparte, este înțesat de monumente istorice, are o mulțime de muzee și galerii, are o viață culturală bogată.

Dintre muzeele și galeriile care fac din Sibiu un oraș cultural puternic, trebuie amintite Muzeul Național Brukenthal - distins în 2010 cu premiul Europa Nostra al Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural, dar și Complexul Național Muzeal ASTRA - poate cel mai vizitat muzeu din Transilvania. Oricine trece pragul acestor muzee va fi încântat de colecțiile impresionante de artă românească și europeană, de istorie, istorie naturală, etnografie și folclor. Ambele muzee sunt puternic ancorate în viața culturală a orașului, aici se organizează o serie de evenimente dedicate publicului de orice vârstă. Este de remarcat implicarea muzeelor sibiene prin programe și activități educative dedicate elevilor, în săptămâna 1-5 aprilie cunoscută în școli și licee sub numele ”Să știi mai multe, să fii mai bun”



Teatrul Național ”Radu Stanca”  este un reper în viața culturală a orașului, fiind continuatorul tradiției de aproape cinci secole de teatru în Sibiu și în regiune. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, manifestare culturală de prestigiu, împlinește în acest an 20 de ani. Ediția aniversară din acest an se va desfășura între 7-16 iunie 2013, timp de 10 zile orașul se transformă într-o scenă uriașă cu artiști din toate colțurile lumii.



Orașul se pretează la un City Break, poate fi alegerea perfectă pentru cei care iubesc orașele cu specific medieval. Piața Mare a orașului având dimensiuni impresionante este flancată de clădiri și edificii grandioase. Palatul Brukenthal, Casa Albastră, Casa Hecht sau Casa Haller sunt cele mai reprezentative. Piața Mică este mult mai spectaculoasă datorită caselor având loggia de la parter  boltită și semideschisă spre piață. Podul Minciunilor ce leagă pietonal cele două sectoare ale pieței permițând legătura între Orașul de Sus și Orașul de Jos. Considerat un loc romantic, unde își dădeau întâlnire îndrăgostiții, este unul din obiectivele sibiene ce nu trebuie ratate. Însă cel mai pitoresc loc al centrului vechi al orașului, care are un aer rustic, medieval, este Pasajul Scărilor ce face legătura între Orașul de Sus și Orașul de Jos prin două ramificații de scări și arcade ce înconjoară zidurile cetății din jurul Bisericii Evanghelice.





Iată suficiente motive care pot face din Sibiu, orașul cel mai bun de vizitat în 2013. Însă pentru aceasta, trebuie să votați Sibiul în competiția The Best City To Visit Travel Tournament. Votați Sibiul aici

Mai aveți două zile la dispoziție, câștigătorul va fi anunțat pe 2 aprilie 2013. 




2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...