luni, 22 decembrie 2014

Best Christmas Market 2015

Ca în fiecare an, organizația europeană ”Best European Destination”, cu sediul la Bruxelles realizează diverse clasamente care au ca scop promovarea culturii și turismului în Europa. Printre domeniile vizate se numără: cele mai bune destinații, cele mai bune piețe de Crăciun, cele mai bune resorturi de ski, cele mai bune plaje sau cele mai bune muzee. Întrucât suntem în preajma Crăciunului - sărbătoare ce reușește să-i unească pe europeni indiferent de etnie sau religie (creștină), vă prezentăm clasamentul stabilit la categoria ”Best Christmas Market 2015”.






Pentru ediția din acest an a clasamentului, au concurat piețe de Crăciun devenite celebre, adevărate atracții turistice în acest sezon. Au concurat tradiționalele piețe de Crăciun din (ordinea este cea alfabetică): Aachen (Germania), Basel (Elveția), Bruxelles (Belgia), Köln (Germania), Dresda (Germania), Lille, (Franța), Leipzig (Germania), Londra (Marea Britanie), Madrid (Spania), Nüremberg (Germania), Mancester (Marea Britanie), Praga (Cehia), Strasbourg (Belgia), Stokholm (Suedia) și Viena (Austria). La o simplă lectură a orașelor nominalizate, se observă dominația Germaniei sau a țărilor germanofone. Este cunoscut faptul că tradiția piețelor de Crăciun își are originea în spațiul germanic, așa că nu trebuie să surprindă pe nimeni aceste propuneri.

În cele 10 zile în care s-a putut vota piața de Crăciun favorită, au fost înregistrate adevărate recorduri: 6980 de share-uri și mii de comentarii și tweet-uri pe principalele rețele de socializare, 60 de articole în presă (incluzând aici și blogosfera) și peste 71.000 de voturi. 

Cu 16.759 de voturi, reprezentând 23,4% din numărul voturilor exprimate, titlul de ”Best Christmas Market 2015” a fost revendicat Strasbourg. Fără îndoială, Strasbourg este capitala Crăciunului, și nu e doar pentru că piața de Crăciun este cea mai mare și cea mai vizitată, ci și pentru că vizitatorii și fiecare locuitor din Strasbourg împărtășesc spiritul Crăciunului” - este de părere unul dintre miile de europeni care au votat pentru Strasbourg. 




Mândri din cale afară, francezii din Strasbourg au afișat deja pe site-ul oficial al Pieței de Crăciun, logo-ul ”Best Christmas Market 2015”. Este pentru al doilea an consecutiv când Strasbourg câștigă acest titlu.


Una din piețele de Crăciun din Strasbourg. Foto: P.Bastien
O hartă interactivă a tuturor piețelor de Crăciun din Strasbourg este disponibilă aici



Podiumul clasamentului este completat de Aachen cu 13.465 de voturi și de Viena cu 10.242 de voturi. În cazul Vienei se poate constata un salt semnificativ față de ediția din 2014 a clasamentului, când Piața de Crăciun din capitala Austriei s-a situat pe locul 7. 

Clasamentul final al ediției din 2015 al celor mai bune piețe de Crăciun, așa cum au fost ele votate de europeni, este:

  1. Strasbourg (16.759 voturi);
  2. Aachen (13.465 voturi);
  3. Viena (10.242 voturi);
  4. Nüremberg (5.801 voturi);
  5. Lille (4.512 voturi);
  6. Dresda (3.935 voturi);
  7. Bruxelles (3.852 voturi);
  8. Cologne (3.724 voturi); 
  9. Mancester (2.435 voturi);
  10. Praga (2.292 voturi)
Broșura (în format PDF) cu toate cele 10 cele mai bune piețe de Crăciun, poate fi descărcată de pe site-ul ofical europeanbestdestination.com

Pe locurile 11-15 s-au situat,în ordine, următoarele orașe: Madrid, Lepzig, Londra, Basel și Stockholm. 


2 comentarii:

  1. Ce cvoincidenta! Am fost acum o saptamana la Stuttgart, de unde Strasbourg nu e departe si chiar intentionam - cand am plecat de acasa - sa dau o fuga pana acolo, chiar pentru targul de Craciun! Apoi m-am razgandit si am vizitat 5 targuri de Craciun locale, care mi-au placut toate. Desigur, aceste evenimente sunt si bune prilejuri pentru fotografii si nu m-am zgarcit cu ele pe blog:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De multă vreme vreau să ajung la renumitele târguri de Crăciun din Europa. N-a fost să fie anul acesta, poate la anul...

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...