vineri, 13 februarie 2015

Bordeaux, cea mai bună destinație europeană în 2015

Recent, organizația europeană ”European Best Destination” cu sediul în capitala Europei la Bruxelles, a cărei scop este promovarea turismului european, a dat publicității clasamentului celor mai bune destinații pentru anul 2015. Au fost propuse un număr de 20 de destinații aflate în topul preferințelor turiștilor, iar pe baza voturilor exprimate în cele trei săptămâni, a fost desemnată cea mai bună destinație europeană. S-a calificat pentru acest titlu, orașul francez Bordeaux.

Alegătorii din 113 țări (cu 6% mai mulți decât la ediția din anul trecut), au avut de ales dintre 20 de destinații europene: Amsterdam, Atena, Barcelona, Berlin, Bordeaux, Bruxelles, Innsbruck, Istanbul, Lisabona, Ljubljana, Londra, Madrid, Malta, Milano, Paris, Reykjavik, Riga, Roma, Viena și Zagreb. Cine a urmărit ediția din anul trecut, despre care am scris aici, poate observa că din lista propusă lipsește chiar câștigătorul ediției trecute, adică orașul Porto. De asemenea nu se regăsesc în listă destinații ca Zagreb (locul II anul trecut) sau Budapesta (locul V în clasamentul din 2014). În schimb, Amsterdam, Atena, Barcelona, Bordeaux, Ljubljana, Londra, Paris, Reykjavik și Riga sunt nou intrate pe lista nominalizărilor. La fel ca la ultimele ediții ale acestui clasament, nicio destinație românească nu a fost selectată în lista celor 20. De altfel, răsfoind lista tuturor celor 141 de destinații europene prezentate pe site-ul European Best Destination, găsim un singur oraș din România: Timișoara. Probabil că opinia publică din țară nu știe încă de acest clasament, iar blogosfera de travel n-a făcut suficientă promovare în acest sens. 

După ce au fost alese cele 20 de destinații, în data de 20 ianuarie 2015 a fost deschis votul online. S-a înregistrat o participare masivă pe parcursul celor 21 de zile: peste 244.000 de voturi. Orașele implicate, prin forurile oficiale, prin agenții de turism sau prin campanii susținute de presă, s-au duelat pentru prestigiosul titlu. Dintre votanți, 17,32% (42.396 de voturi) au ales orașul Bordeaux ca cea mai bună destinație europeană pentru acest an. 


copyright: Christophe Bouthe, Bordeaux Tourisme
Lista completă a clasamentului  ediției din 2015 arată astfel:

1. Bordeaux (Franța) 
2. Lisabona (Portugalia)
3. Atena (Grecia)
4. Valetta (Malta)
5. Riga ()
6. Zagreb (Croația)
7. Ljubljana (Slovenia)
8. Innsbruck (Austria)
9. Milano (Italia)
10. Bruxelles (Belgia)


Cele 10 finaliste ale ediției din 2015

Clasamentul continua cu:

11. Viena (Austria)
12. Roma (Italia)
13. Barcelona (Spania)
14. Istanbul (Turcia)
15. Madrid (Spania)

Reamintim că edițiile anterioare ale competiției, au fost adjudecate de Lisabona (2010), Copenhaga (2011), Porto (2012 și 2014) și Istanbul (2013). Un oraș care ajunge să câștige acest trofeu, are parte de o vizibilitate maximă, multe din publicațiile ce apar în Europa atât în format tipărit cât și în on-line preluând știrea. 

EBD realizează și alte clasamente cum ar fi Best Christmas Market, Best Ski Resort, sau Best Museum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...