miercuri, 21 septembrie 2022

Din autobuz: stații modernizate...

"Linia 6 soseste in statie in 2 minute" se aude în difuzorul afișajului ce indică timpul rămas până la sosirea autobuzelor în stație. De sosit a sosit mai repede, dar anunțul a avut darul de a-i trezi pe călători din gândurile lor. Am urmărit de la geam, după ce m-am urcat în autobuz, tabela. Deja indica următoarele curse.


În principalele stații funcționează acest sistem de afișaj dar nu în toate avem și varianta audio. Mai sunt și alte diferențe, de exemplu, dacă la "Silvania" afișajul indică timpul rămas până la sosirea autobuzelor, în "Brădet" (prima stație) este afișată ora plecării. În celelalte stații, care nu sunt considerate principale, lipsește sistemul acesta, însă sunt afișate (pe hârtie) programul autobuzelor.
Parcul auto este format atât din "vechile autobuze" (nu sunt atât de vechi nici ele) cât și din microbuze sau noile autobuze electrice "SOR". De când am revenit la transportul cu autobuzul, am fost cu fiecare dintre aceste autobuze. Sigur, cele mai bune sunt autobuzele electrice. Curate, elegante, silentioase, prietenoase cu mediul. Plus că fiind noi, parcă nu simți toate gropile și canalele de pe drumurile orașului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...