vineri, 30 septembrie 2022

Cogito Ergo Sum: aceeași Mărie...

Savuros "dialogul" din noiembrie 2014, dintre candidații la presedinție, Victor Ponta și Klaus Johannis, retransmis astăzi de postul B1 TV. Klaus Johannis, actualul președinte al României a mizat atunci pe suspiciunea de plagiat a contracandidatului său. L-am ascultat din nou cu atenție, așa cum am făcut-o și acum 8 ani, și l-am crezut atunci cănd a spus "cine a fost prins copiind, fie și trei rânduri, trebuie să-și dea demisia din politică".


Într-una dintre replici, Victor Ponta, pe atunci președintele PSD și prim ministrul României, i-a cerut printre altele contracandidatului său, să nu mai vorbescă despre profesori. Sau a mai afirmat "toți cei care au greșit trebuie să plătească". Au mai fost multe alte replici urmate de dreptul la replica și de alte replici la replici...Mă rog, ca în dezbaterile mioritice.
Între timp au trecut 8 ani, și politicieni ca Victor Ponta, Crin Antonescu, Ludovic Orban sau alții sunt în afara jocurilor politice. Între timp i-am avut la conducerea guvernului pe Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Florin Cîțu. Între timp pe la conducerea Ministerului Educatiei s-au perindat mulți miniștri. Fiecare a mai adăugat câte un petec la Legea Educației Naționale. Și niciunul nu a reușit să respecte legea care spunea că educația ar trebui să primească 6% din PIB. Între timp, "România lucrului bine făcut" s-a transformat într-un "stat eșuat".
Că oamenii care ocupă funcțiile de conducere se schimbă, este firesc. Dar cred că principiile anunțate și asumate public ar trebui să rămână. Altfel, vorbim de ipocrizie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...