miercuri, 28 septembrie 2022

Din autobuz: tineretul studios

Ajung in statie exact cand au plecat trei autobuze, unul dupa altul. Ultimul nici nu a mai oprit. Nicio problema, e capat de linie, vin in curand alte autobuze. Asa a fost, a venit un microbuz si cativa calatori grabiti sa ajunga la munca dau buzna. Urc si eu, ma lasa in fata scolii.


Nu apuc sa-mi validez abonamentul ca-l aud pe sofer: "stau 3 minute". Probabil ca a ajuns mai repede in statie. Intr-adevar, a oprit motorul si din difuzor se aude in surdina muzica populara. Imi zic, ce sunt 3 minute? Am ramas linistit pe scaun. Ceilalti calatori se agita si vazand prin geamul din spate ca in statie vine alt autobuz, coboara. Soferul zice: "V-am spus ca stau 3 minute". Da, ne-a avertizat.
Urca un grup galagios de elevi, cu ghiozdane mari, grele. Incearca sa-si valideze abonamentele si nici nu-l aud pe sofer care le cere rabdare pentru a se reseta sistemul. Tinerii merg doar pana la Liceul Sportiv. Oare nu puteau face putina miscare pana acolo? Pe jos ajungi in mai putin de 10 minute, mai ales ca ai doar de coborat. Cand coboara, ultimul tranteste usa. Nu stii niciodata cum e cu usile acestea culisante ale microbuzelor. Si mie mi s-a intamplat de multe ori, ba sa nu inchid usa bine, ba sa o trantesc. Sunt sigur ca baiatul nu a facut-o intentionat. Insa usa trantita il face pe sofer sa-l apostrofeze. Nu cred ca baiatul a auzit, era deja jos, grabit sa-i ajunga pe ceilalti.
Microbuzul se taraste prin traficul din oras. Cum se apropie de centru, merge din ce in ce mai greoi. E ora de varf, cand toata lumea se grabeste sa ajunga la scoala, la munca. Pe la Perla se sta in coloana la "semaforizarea inteligenta" care pare a fi depasita de situatie. In intersectia de la Scala e nebunie. Ca in fiecare zi de scoala. Doi agenti de politie incearca sa faca fata coloanelor nesfarsite de masini. Prin nu stiu ce minune, prindem libera prima banda, ce se vrea a fi banda rezervata pentru autobuz. Asa ca ajung la timp la scoala.
Ma asteapta, cu siguranta, in fiecare clasa, cel putin un elev dornic sa faca matematica...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...