marți, 25 martie 2014

Clujul, cu un pas în finala concursului ”The Best City to Visit Travel Tournament”


Mai este puțin și va fi desemnat câștigătorul concursului ”The Best City to Visit Travel Tournament” ce se desfășoară pe blogul foXnoMad.com. După ce ediția de anul trecut a fost câștigată de Sibiu, care a învins în finală Bucureștiul, ediția din acest an a adus pe grila de start nu mai puțin de 8 orașe din România. Patru dintre acestea au ajuns până în faza semifinalelor. Se vor duela Sibiul cu Alba-Iulia și Craiova cu Cluj-Napoca. Fiecare dintre aceste orașe a fost înscris în competiție de către un susținător. În cazul fericit în care orașul respectiv va câștiga competiția, susținătorul acestuia va încasa un premiu de 300 de dolari, iar orașul va fi vizitat de bloggerul american Anil Polat, cel care a inițiat competiția.




Am urmărit atent competiția din acest an, dominată de orașele românești. Prin intermediul a două articole, am stat de vorbă cu Alexandra Daniela Ilie care a propus Craiova și de asemenea Răzvan Bică susținătorul Sighișoarei ne-a dat un interviu. Sighișoara a ieșit din concurs, fiind învinsă de Sibiu, orașul care a câștigat ediția de anul trecut a competiției. În schimb, Craiova merge mai departe și se confruntă cu Cluj-Napoca. Cum unul dintre cele două orașe va ajunge în finală, am vrut să aflăm și părerea lui Adrian Acomi – cel care a propus și susținut Clujul. Îi mulțumim pentru amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări.





Foto-Travel: Cum ați aflat de competiția lui Anil Polat, ”The Best City to Visit Travel Tournament”?
Adrian Acomi: În timpul concursului de anul trecut, unul din prietenii de pe Facebook m-a rugat sa susțin Sibiul cu un vot. Așa am aflat de site-ul lui Anil, iar de atunci urmăresc topic-urile pe care acesta le face, respectiv competiția anuală  ”The Best City to Visit Travel Tournament”.

Foto-Travel: În actuala ediție, nu mai puțin de 8 orașe românești s-au aflat pe tabloul principal. S-a românizat competiția?
Adrian Acomi: Nu cred. Consider că motivul principal pentru care am avut 8 orașe este faptul că tot mai mulți români și-au arătat interesul față de site. Poate și faptul că Sibiul a câștigat competiția trecută a avut un oarecare rol.

Foto-Travel: De ce ai propus orașul Cluj-Napoca în acestă competiție? Ce vă leagă de acest oraș?
Adrian Acomi: Mi-a plăcut tare mult Clujul, în ciuda faptului că l-am vizitat doar o dată. Fiind student, dar și sibian, am observat multe asemănări cu Sibiul, însă Clujul are o atmosferă mai "tinerească", are un caracter diferit, arhitectura orașului e bogată. Dacă lui Anil i-a plăcut la Sibiu, cu siguranță o sa-i placă și la Cluj.




Foto-Travel: Traseul de până acum al Clujului n-a fost lipsit de emoții. Îmi amintesc că a trecut cu greu de Brașov. Ara Clujul forța de acâștiga competiția?
Adrian Acomi: Clujul ca oras, are ce oferi. Însă pentru a câștiga competiția, are nevoie de o comunitate care să fie mândră de acest oraș (comunitate de care sunt sigur ca există) și sâ-și arate susținerea printr-un vot.

Foto-Travel: Duelul din semifinale cu Craiova va fi unul foarte dificil, va fi nevoie de multe voturi. Ce strategie intenționați să adoptați pentru a-i convinge pe clujeni și nu numai, să voteze orașul pe care l-ați propus?
Adrian Acomi:  Nu cred că e nevoie de o strategie, ci doar de puțina informare. Sunt sigur că se pot aduna suficiente voturi, pentru ai asigura Clujului un loc în finală, prin intermediul Facebook-ului. Fiind oraș universitar, Clujul se bucură de un număr foarte mare de tineri care dacă vor vota, ar putea înclina favorabil balanța.




Foto-Travel: Atât Clujul cât și Craiova se luptă pentru a obține nominalizarea de Capitală Culturală Europeană în 2021. Contează din acest punct de vedere acest duel din semifinalele competiției?
Adrian Acomi: Nu cred. Însă acest lucru denotă faptul că ambele orase, au calitățile necesare care le face să merite să fie vizitate.

Foto-Travel: Un pronostic pentru finală? Cine credeți că va căștiga competiția?
Adrian Acomi: Nu mă pricep la pronosticuri, dar sigur va fi un oraș din România, iar în situația asta cu toții vom ieși în câștig.



Se poate vota orașul favorit, accesând acest link până luni, 31 martie 2014, ora 6 pm US Est. Fiecare vot contează!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...