marți, 4 martie 2014

O nouă ediție a competiției ”The Best City to Visit Travel Tournament”

Competiția ”The Best City to Visit Travel Tournament” a devenit celebră în blogosfera românească, odată cu ediția de anul trecut, când două orașe din România au ajuns, grație voturilor exprimate până în finală. Atuci, Sibiul s-a impus în fața Bucureștiului. A fost pentru prima dată când în competiția ce se desfășoară anual pe site-ul FoxNomad.com al celebrului blogger de travel Anil Polat, în finală s-au confruntat două orașe din aceeași țară. A fost o dovadă că românii se pot mobiliza și-și pot promova din punct de vedere turistic 
orașele.

Sibiul pe afișul competiției din 2014




Ediția din anul 2014 a debutat! Suntem în faza preliminariilor, când după două săptămâni în care au fost propuse 74 de orașe din întreaga lume, vor rămâne doar 64. Acestea vor forma tabloul principal. Apoi, în câteva runde succesive, pe baza voturilor primite, vor rămâne 32 de orașe, apoi 16, 8, 4 și în final doar 2 care își vor disputa finala. 

După succesul românesc al ediției de anul trecut, iată că avem nu mai puțin de 8 orașe ce se luptă pentru a accede pe tabloul principal. Acestea sunt: Alba-Iulia, Brașov, București, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Craiova și Sighișoara. Ceea ce se poate observa de la început este distribuția acestora în plan geografic. Transilvania conduce detașat cu 5 orașe, celelalte 3 fiind din Banat, Oltenia și Muntenia. 

Orașele românești nominalizate în competiție

Fiecare oraș are atuurile lui în competiție. Sunt orașe frumoase (greu de spus care este mai frumos), contează din punct de vedere turistic, sunt reprezentative pentru zonele pe care le reprezintă. Însă ceea ce contează cu adevărat în această competiție, este mobilizarea susținătorilor orașelor, întrucât acestea merg mai departe doar după criteriul număr de voturi acordat. 

Ce are de câștigat un oraș din această competiție? În primul rând vizibilitate. Sibiul a fost foarte vizibil anul trecut în mediul on-line. S-au scris mai multe articole de către bloggerii de travel din țară dar și de către Anil Polat, cel care a inițiat competiția. Apoi există promisiunea, onorată întotdeauna, că orașul declarat câștigător va fi vizitat de către bloggerul Anil Polat. Asta se traduce din nou prin vizibilitate, mai ales pe plan extern. Mai este în joc premiul de 300 de dolari, atribuit celui care a propus în competiție orașul câștigător. 

Clasamentul provizoriu al rundei preliminare

Iată care sunt datele limită până la care se desfășoară fiecare din etapele competiției:

  • Runda preliminară: până miercuri 5 martie 
  • Runda 64: joi 6 martie - luni 10 martie
  • Runda 32: marți 11 martie - miercuri 12 martie
  • Sweet 16: joi 13 martie - luni 17 martie
  • Elite 8: marți 18 martie - luni 23 martie
  • Final Four: marți 24 martie - luni 31 martie
  • Championship: marți 1 aprilie - joi 3 aprilie
Orașul câștigătorul va fi desemnat joi 4 aprilie 2014. 

Tot ce aveți de făcut este să intrați pe site și să votați orașul preferat (aici). Fiecare vot contează, important este că se pot vota mai multe orașe. 

Blogul Foto-Travel va relata evoluția orașelor românești în acestă competiție, așa cum a făcut și în ediția de anul trecut, când au fost publicate nu mai puțin de 5 articole, pe care vă invităm să le (re)citiți în continuare:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...