miercuri, 14 mai 2014

Budapesta în fotografii nocturne - Galerie Foto

Am spus-o și cu altă ocazie: Budapesta este una dintre cele mai frumoase capitale europene. Este vizitată de milioane de turiști în fiecare an, atrași de malurile Dunării cu celebrele poduri sau cu edificii grandioase ce se oglindesc în apele bătrânului fluviu. A te afla într-o zi senină pe unul dintre podurile ce leagă Buda de Pesta echivalează cu o desfătare a simțurilor. Însă, odată cu lăsarea întunericului, orașul îți arată o altă fațetă, mult mai spectaculoasă. Budapesta văzută noaptea este...magnifică!





Unul dintre cele mai bune locuri de unde se poate admira Budapesta nocturnă, este Podul Margareta (Marghit hid) ce leaă cele două maluri ale orașului, având în același timp un pilon pe Insula Margareta. De aici, orașul se vede în toată splendoarea sa. Aflat la mijlocul podului, ai o panoramă spectaculoasă spre atracțiile principale ale orașului: pe de o parte clădirea Parlamentului Maghiar, pe de altă parte cetatea Budei cu turla Bisericii Mátyás (Mátyás templom) dominând orizontul. Între ele, celebrul Pod cu Lanțuri (Széchenyi lánchid) iar dincolo, în depărtare se distinge silueta Statuii Libertății de pe dealul Gellért.


Am avut ocazia acum câteva zile, să mă aflu pe Podul Margareta într-o seara frumoasă de primăvară. Am fost fascinat pur și simplu de spectacolul de lumină pe care ți-l oferă orașul: podurile și principalele obiective turistice sunt scăldate în lumină, iar silueta acestora oglindită în apele Dunării oferă imagini spectaculoase. Apoi, cheiurile Dunării - aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO, sau clădirile ori micile elemente de design urban, aflate în vecinătatea podului, sunt de asemenea superbe.

Fără a avea pretenția că am reușit să surprind prin obiectivul aparatului de fotografiat cele mai bune imagini, vă prezint o galerie foto, cu imagini nocturne, realizate la Budapesta. Și în același timp lansez o provocare pentru toți cititorii blogului: alegeți printr-un comentariu lăsat la sfârșitul articolului cea mai frumoasă fotografie! Vizionare plăcută!


Cheiul din Pesta, văzut de pe Podul Margareta

Partea dinspre Parlament a cheiului Dunării

Capăt de linie de tramvai lângă Podul Margareta

Iluminat public pe pod
Fântâni multicolore pe străduțele pietonale de lângă podul Margareta

Teatrul de Comedie
Vedeta Budapestei: Parlamentul
Parlamentul văzut de pe Podul Margareta

Bastionul Pescarilor și Biserica Mátyás
Parlamentul, Podul cu Lanțuri și Cetatea Budei

Podul Margareta
Croazieră nocturnă pe Dunăre
Buda și Pesta legate de Podul cu Lanțuri

Pilonii Podului Margareta

Budapesta reflectată în apele Dunării

Podul cu Lanțuri văzut de pe Podul Margareta

Unghiul făcut de Podul Margareta în dreptul insulei cu același nume
Podul Margareta văzut de pe insulă
Croazieră pe Dunăre
Podul Margareta
O altă perspectivă a Podului Margareta





4 comentarii:

  1. Este atat de fotogenica Budapesta, fie ca e zi sau noapte! Mi-au placut fotografiile tale! Am si eu cateva dragute facute pe timp de noapte de pe dealul Gelert.
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Anul trecut am fotografiat si eu de pe Gelert insa aparatul de atunci era mult inferior celui de acum.

      Ștergere
  2. Lasa ca nici cu Praga nu mi-e rusine. Dupa umila mea parere e muuult peste Budapesta (poduri, panorama, cladiri istorice si atmosfera).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu tine! Praga este spectaculoasă cu salba de poduri peste Vltava. Dintre toate, Podul Carol este cel mai spectaculos. Am văzut capitala Cehiei în 2009, încă nu am reușit să scriu despre ea.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...