miercuri, 11 ianuarie 2023

Proiectul fotografic ”Viața este Viață” la final

Acum un an (fără o zi), pe 12 ianuarie 2022, expuneam pentru prima dată 20 de fotografii diverse, reunite sub ideea de eseu fotografic cu titlul ”Viața este Viață”. Se întâmpla la Casa Corpului Didactic Sălaj. A urmat apoi, vernisajul din 23 martie 2022, de la Casa Municipală de Cultură Zalău, în care am expus 35 de fotografii. La data de 20 iulie 2022, fotografiile au fost expuse în cadrul Festivalului de Teatru ”Curtea Artiștilor”, iar în perioada 29 iulie-20 august 2022 au putut fi admirate la Activ Plaza Mall Zalău. Toamna, expoziția a fost vernisată la Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca în perioada 1-8 septembrie 2022 - la invitația Asociației Art Image și la Castelul Károly din Carei în perioada 11 noiembrie - 1 decembrie 2022 - la invitația Foto Clubului ”Vasile Venig Lászlo”.


A fost un an plin, în care cele 35 de ”definiții ale Vieții” au călătorit și au fost ”rostite” cu convingerea că ”Viața este cu siguranță mai mult decât timpul scurs între două singularități - naștere și moarte.” Prin evenimentul caritabil de la Zalău, am ajutat, atât cât s-a putut, Asociația Prader Willi Zalău. Au fost editate albume cuprinzând cele 35 de fotografii expuse printr-un proiect al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, prin tipografia Tehno Print, au fost editate calendare cu ajutorul Căsuței Culorilor Zalău.


Azi, 11 ianuarie 2023, chiar de Ziua Artei Fotografice în România, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj, filiala Scala, am susținut în fața elevilor mei o oră de dirigenție cu tema ”Viața este Viață”.


Și cum azi, 11 ianuarie, este și Ziua Internațională a Cuvântului ”Mulțumesc”, vreau să mulțumesc public tuturor celor care au contribuit, într-un fel sau altul, la reușita acestui proiect de suflet: Adela Lia Rusu, Daniel Săuca, Ionuț Roșan, Adrian Lungu, Kulcsar Ferenc, Daniel Mureșan, Dorica Dan, Tiberiu Dan, Rodica Pop Seling, Bogdan Ștefan, Cristian Niculaș, Arnold Schlachter, Darius Prodan, Cristian Boloș, Viorica Rus, Mircea Albu, Demostene Șofron, Mircea Mercean, Ginette Mercean, Bikfalvi Zsolt, Mariana Lucia Marian, Fazakas Éva, Silvia Prodan, Brândușan Radu. Iar tuturor celor care v-ați oprit din goana cotidiană și ați aruncat un ochi spre fotografiile mele vizionând expozițiile, un sincer MULȚUMESC!


Și, cum un sfârșit e întotdeauna un nou început, anunț public faptul că anii 2023-2024 vor fi dedicați proiectului fotografic ”Hoinar prin Sălaj”. Pregătesc pentru a doua parte a anului 2023 și probabil tot anul 2024, evenimentele expoziționale dedicate acestui proiect.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...