marți, 5 iulie 2022

Începe Festivalul ”Curtea Artiștilor” la Zalău

De cinci ani, Darius Prodan și echipa pe care a reușit să o coaguleze în jurul său, încearcă să spargă barierele mentale și comportamentale a unui public lipsit de teatre sau cinematografe. Vara aceasta și zălăuanii se pot delecta, la ei acasă, cu spectacole de calitate de teatru, stand-up comedy, sau pot viziona concerte și filme. Începe Festivalul de Teatru ”Curtea Artiștilor”!



În perioada 7 iulie - 11 septembrie 2022 vor avea loc, în cadrul Festivalului, nu mai puțin de 91 de evenimente dintre care 81 vor fi în format fizic și 10 în format online (sub formă de podcast-uri). Toate evenimentele cu public se vor desfășura în noua locație, una mai generoasă ca spațiu, locație situată pe strada Morii nr.1 / A, pusă la dispoziție de partenerul Salvosan Ciobanca.

Formatul Festivalului

În cele 9 săptămâni ale Festivalului ”Curtea Artiștilor”, evenimentele se vor desfășura într-un format repetitiv. Astfel, în fiecare zi de luni vor avea loc ateliere educative pentru copii; în zilele de marți vor avea loc spectacole stradale în zona centrală a orașului; ziua de miercuri va fi dedicată activităților de tip ”reconnect”, pe două componente: expoziții diverse și evenimente ce țin de reconectarea socială (seri de poezie, de lectură etc); ziua de joi este dedicată spectacolelor (teatru, concerte etc); vineri și sâmbătă vor avea loc spectacole de teatru, concerte și stand-up comedy; iar duminica va fi rezervată spectacolelor pentru copii.

Din dorința de a facilita accesul la evenimente pentru diferite grupuri sociale, multe dintre activități vor fi cu intrare liberă. Va exista însă o urnă în care, cei care doresc își pot plăti intrarea, donând o sumă de bani. Sumele strânse vor fi direcționate în exclusivitate spre proiectul ”Punctul termic” - prima sală de teatru din Zalău.  

Curtea Artiștilor - Grand Opening

Deschiderea oficială a ediției din acest an, va avea loc pe 7 iulie 2022, printr-un eveniment one-man-show susținut de Florin Coșuleț. Intrarea este gratuită și se face în baza unei rezervări făcute aici. Pentru a-i ajuta pe organizatori, doritorii sunt încurajați să se înscrie on-line.

Programul evenimentelor în perioada 7-17 iulie 2022

  • Vineri, 8 iulie 2022:
      • ora 21.00 - Stand-Up Comedy cu Mădălin Cîrje, Florin Gheorghe, Alex Dobrotă și Virgil Ciulin (cumpără bilete)
  • Sâmbătă, 9 iulie 2022:
  • Duminică, 10 iulie 2022:
      • ora 17.30 - Avanpremieră - Spectacol pentru copii. ”Copilul care nu știa de ce merge la școală”;
      • ora 19.00 - ”Copilul care nu știa de ce merge la școală”;
  • Marți, 12 iulie 2022:
      • ora 19.00 - Performance stradal - ”Sirena și Piratul Baloanelor” - Platoul de Marmură; 
  • Vineri, 15 iulie 2022: 
  • Duminică, 17 iulie 2022: 
      • ora 19.00 - Spectacol pentru copii - ”Fabuloasa aventură a lui Pim”

Comunitatea Pro Teatru

”Anul acesta am decis să mai adăugăm un obiectiv nou Asociației Pro Teatru. Dincolo de politica artistică și culturală pe care o desfășurăm, credem că este nevoie să participăm serios la reîntregirea comunității și refacerea nodurilor sociale tăiate în perioada ultimilor 2 ani. Credem că Pro Teatru înseamnă mai mult decât un teatru, iar Curtea Artiștilor trebuie să devină, pe lângă un spațiu cultural-artistic, și un spațiu public al comunității, un spațiu de întâlnire pentru dialog al oamenilor locului. Pentru început am creat acest grup unde vom anunța viitoarele evenimente dedicate comunității Pro Teatru, dar vom și dezbate modul în care Pro Teatru poate să contribuie mai mult la comunitatea din care face parte.” 

Dacă doriți să fiți la curent cu evenimentele ce vor avea loc în cadrul Festivalului Curtea Artiștilor, urmăriți canalele oficiale ale Asociației Pro Teatru:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...