miercuri, 6 iulie 2022

Se caută tineri pentru săpăturile arheologice de pe Măgura Șimleului

Începând de mâine, 7 iulie 2022, se reiau săpăturile arheologice în zona sitului dacic de pe Dealul Cetate (Măgura Șimleului). Va fi cea de a 12-a campanie de săpături arheologice în zonă, realizată de specialiștii Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău. Însă, pentru ca săpăturile să înceapă, e nevoie de ”voluntari”, adică de tineri dornici de o experiență inedită. De fapt, nu este vorba de voluntariat, în sensul clasic al termenului; nu va fi muncă voluntară, ci muncă plătită! Fiecare participant va fi remunerat cu 100 de lei / zi. Și până la urmă, nu valoarea vanilor contează, ci faptul că tinerii vor avea posibilitatea de a se afla sub coordonarea arheologului dr. Horea Pop.



Potrivit arheologului dr.Horea Pop, coordonatorul campaniei din acest an, ”se vor urmări elementele periferice ale palisadei dacice și habitatul din imediata apropiere. Nu va fi o săpătură mare, undeva la 50 mp.” 

Cei interesați să-și petreacă timpul liber altfel, dar și să ajute la scoaterea la lumină a unor vestigii istorice, sunt așteptați mâine, 7 iulie 2022, la ora 10.00, în capătul străzii Argeșului din Șimleu Silvaniei. Tinerii trebuie să poată face dovada faptului că au 16 ani împliniți, pentru aceasta vor avea asupra lor actul de identitate. 

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot suna, între orele 8-18 la numărul de telefon al responsabilului de șantier arheologic, dr. Horea Pop: 0745/316999

2 comentarii:

  1. Doar tinerii de 16 ani sau orice voluntar fără criterii de vârstă.Normal voluntariat înseamnă oricine,nu doar după criterii de vârstă. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-am gandit, dar pe langa "voluntari" mai scrie si "tineri", ceea ce cam clarifica.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...