Chiar dacă mi-am propus să ajung la Târgul de Turism TOURISTICA - ediția de primăvară, desfășurat la Polus Center Cluj-Napoca, n-am reușit să o fac decât în ultima zi, la spartul târgului. Însă și așa, am avut ocazia să iau pulsul unuia dintre cele mai importante târguri de profil din țară. A devenit deja o tradiție ca Târgul de Turism TOURISTICA, organizat de Libero Events să fie organizat de două ori pe an, în ediții de primăvară și de toamnă, cum de asemenea este o tradiție ca ediția de primăvară să fie organizată la o săptămână de la Târgul de Turism al României. Așa s-a întâmplat și în acest an, TOURISTICA, ajuns la a XI-a ediție, desfășurându-se în perioada 20-22 martie 2015.
- Impresii de călătorie
- Sălajul Turistic
- România văzută de mine
- Interferențe culturale
- Muzeele Lumii
- Patrimoniul UNESCO
- Orașul meu...
- Cronică de carte
- Capitală Culturală Europeană
- Motive pentru a vizita...
- Colaboratori
- Interviuri
- Meșteșuguri tradiționale
- Mass-media
- Hoinar prin Salaj
- Proiecte fotografice
- Evenimente culturale
- Cogito Ergo Sum
- Istoria fotografiei
- Proiecte fotografice
- Târguri și festivaluri
- Galerie Foto
- Oameni și locuri
- Biserici de lemn
- IA
marți, 31 martie 2015
marți, 10 martie 2015
Considerații asupra stemei orașului Zalău
În ultima vreme, am fost preocupat de un subiect de actualitate, care poate contribui la promovarea turistică a orașului Zalău. Oraș care, în opinia mea trebuie să se reconcilieze cu istoria sa, trebuie să și-o asume și nu poate face asta decât cunoscând-o. Unul din aspectele ce țin de istoria orașului, se referă la stema Zalăului. Împreună cu Daniel Mureșan - director al cotidianului Magazin Sălăjean, pasionat de istorie și cultură locală, ne-am aplecat asupra acestui subiect, din dorința de a aduce câteva argumente care să-i ajute pe cei îndreptățiți să ia măsura montării stemei vechi a orașului pe fațada clădirii Transilvania din centrul istoric al orașului. Ce a rezultat în urma cercetărilor noastre, puteți citi în cele ce urmează.
sâmbătă, 7 martie 2015
Atlasul Frumuseții: un proiect românesc unic în lume
joi, 5 martie 2015
Alba Iulia are blog de turism
Municipiul Alba-Iulia, este unul dintre cele mai intens promovate oraşe din România. oricine vizitează oraşul, în special cetatea Alba Carolina, va fi plăcut impresionat de ceea ce va găsi aici. S-a investit mult, s-a investit inteligent, astfel că la ora actuală cetatea şi oraşul în general a devenit extrem de vizibil. Iată că cei care se ocupă de promovarea turistică a oraşului, fac un mare pas înainte prin realizarea unui blog de turism - primul de acest gen al unei municipalităţi din ţară.
Şi până acum potenţialii turişti ai "capitalei Unirii" beneficiau de suportul unui site extrem de bine documentat şi ceea ce este poate cel mai important, mereu actualizat. Este vorba despre site-ul oficial de turism al Primăriei Municipiului Alba-Iulia ce poate fi accesat la adresa turism.apulum.ro.
Şi până acum potenţialii turişti ai "capitalei Unirii" beneficiau de suportul unui site extrem de bine documentat şi ceea ce este poate cel mai important, mereu actualizat. Este vorba despre site-ul oficial de turism al Primăriei Municipiului Alba-Iulia ce poate fi accesat la adresa turism.apulum.ro.
marți, 3 martie 2015
Frumusețile României promovate pe un portal rusesc
România, prin frumusețile ei este din ce în ce mai prezentă în online, fie în paginile unor publicații consacrate industriei turismului, fie pe diferite platforme. Despre unele obiective cu mare potențial turistic s-a scris excesiv de mult, despre altele mai puțin sau deloc. Surpriza a venit însă zilele acestea, din Rusia. Pe portalul ADME.ru au apărut 20 de fotografii spectaculoase ce surprind locuri de vis din România.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)